svaren på frågestunden -

Listor

Jag fick ihop några frågor på min frågestund jag hade i början av veckan, de har vart väldigt svårt att svara på frågorna men här kommer frågorna och svaren.

Fannygustafsson:
Förstår att den här frågan kan vara svår, men jag tror också att den kan vara värd att fundera på; Vem vill du vara om 5 år? <3

En väldigt bra fråga och väldigt svår att svara på.. Men om 5 år vill jag leva mitt liv, jag vill vara frisk, jag vill vara den bästa versionen av mig själv, jag vill kunna ha ett jobb jag trivs med eller kanske plugga, jag vill ha köpt en lägenhet tillsammans med min pojkvän och kanske ha barn då, vem vet. Okej blev lite luddigt om vem jag vill vara och hur jag vill leva om 5 år men hoppas svaret känns okej.

Nattah
Vad fick dig att börja blogga? 😊 <3

De kommer jag inte riktigt ihåg då de var väldigt länge sen, men jag tror jag började när de började bli en trend att blogga, sen dess har jag fortsatt just för att jag personligen mår bra av att skriva och jag har ofta så mycket lättare för att skriva än prata.

Carolinamikaela
Hur kan man vara så snygg, genom-snäll, fin och stark som du??! 😍❤❤❤

Alltsååååå!! Carolina, dina kommentarer värmer mig alltid så mycket, blir alltid så glad när du kommenterar! Personligen tycker jag inget av de du skriver stämmer men de värmer verkligen ändå ska du veta och jag tycker verkligen att du är genomsnäll, otroligt vacker, fin inifrån och ut och otroligt stark! Jag kommer aldrig sluta tro på dig!! Bamsekram

Mysmy
Har ingen fråga utan ville bara ge dig en styrke tanke ⚘

De värmer massor, kram!Anna
Hur märkte du att du var sjuk? Jag börjar misstänka att jag håller på att utveckla anorexi.

Jag har vart sjuk tidigare, sen tonåren men jag blev aldrig helt frisk efter behandlingar runt 21 års åldern. Denna gången tog anorexin tag ordentligt i mig i somras igen när jag fick utmattningsdempression, under hösten höll de sig okej men sen har de bara gått nedför. Jag har nog faktiskt inte förstått HUR sjuk jag egentligen vart sen jag blev inlagd här...
Men om du misstänker att du håller på att utveckla anorexi tycker jag verkligen du ska söka hjälp innan de går för långt!!!
Var rädd om dig! Kram

Vera
Såg på instagram strid blivit inlagd för att få hjälp med din anorexi. Vad får du för hjälp? Vad är liksom planen för din "återhämtning"? Orkar du berätta mer om sjukdomen och hur du började inse det?

Just nu är jag här på bedömningsvecka, för att dem ska se hur sjukdomen är med mig, sjukdomen kan se otroligt olika ut från person till person. jag tackade ja till denna vecka för att försöka få motivation till att fortsätta kämpa hemma istället, jag mår väldigt mycket sämre av att vara här men jag har iallafall fått hjälp med att få in lite matrutiner igen vilket jag verkligen behövde.
(Lite samma fråga som innan) Men jag har vart ätstörd sen 15-16 års åldern, mer eller mindre, de vart värre när jag var 21 och värre igen nu, jag har vetat att jag inte haft en bra syn på mat osv men jag har trott att så gott som alla vart som mig, (vilket alla verkligen inte är) efter inläggningen när jag var 21 förstod jag för första gången att jag var så sjuk, folk sa att jag hade anorexia men jag har aldrig förstått eller kunnat se mig så sjuk som andra ser mig...

Mittlivsomsofia
Eftersom att min behandlare vill att jag ska fundera på det där med o ligga inlagd, så tänkte jag att jag kanske kan ta och fråga dig hur det är o ligga inlagd för anorexi? Har du varit inlagd tidigare och har du några erfarenheter av det? PS: Du är så otroligt fin hjärtat! ❤️❤️❤️

Jag har vart inlagd ett tag tidigare men inte på en ätstörningsavdelning utan på en psykiatrisk avdelning men de var inte under en lång tid. Det är lite olika från enhet till enhet vad jag vet, personligen tycker jag att de är en mardröm, jag har blivit psykiskt sjukare sen jag kom hit även sämre med anorexin då jag tycker de är extremt triggande att vara bland så många andra ätstörda. Men samtidigt kan du få jätte bra stöttning och hjälp om de är bra personal på avdelningen, du får även hjälp med att få tillbaka matrutinerna, men de är strängt, de är tufft, de är hårt, de är hot men de är nog lite så de måste vara för att man ska kunna ta sig ur denna jävla sjukdom..
Personligen är slutenvård ingenting för mig då jag bara mår sämre och sämre utav de, men jag tycker verkligen du ska testa, de kan vara räddningen av ditt liv fina du!
Bamsekram till dig fina Sofia!

Lifebyhelena
1. Vad har du för drömmar?
2. Vad finns det för fördelar med att bli frisk?
3. Har du några delmål? (Jag brukar alltid sätta upp delmål när det där huvudsakliga friskhetsmålet känns så långt bort 🙄)
4. Om du fick göra precis vad du ville en dag, utan ångest, vad skulle du göra då?
Du behöver givetvis inte svara om du inte vill! Tänker mycket på dig ❤️❤️❤️

Dessa var ganska svåra att svara på men jag försöker.
1. hm, att kunna leva livet kort och gott, de är en av mina drömmar/mål.. annars har jag aldrig riktigt haft några drömmar tyvärr men jag funderar ofta på de men de slutar alltid med realistiska drömmar som mer känns som mål.. Lite av de jag svarade på första frågan.
2. Oj, otroligt många!! Några är att kunna göra vad jag vill, när jag vill, kunna äta saker JAG vill, kunna leva livet, kunna orka saker, orka umgås med dem jag vill, orka skratta och le, kunna resa, slippa att alla andra alltid är så oroliga om en, ha en fungerande vardag och MYCKET mer!!!
3. Jo några har jag men behöver sitta och fundera ut fler, verkligen så klokt och bra att ha delmål påvägen och kanske även fira lite när man klarat ett delmål.
Sista frågan har jag tyvärr inget svar på, jag har funderat länge men en dag helt utan ångest känns typ.. orimligt för mig..
Tänker massor på dig med fina Helen och tack för frågorna, bamsekram!


~dessa är inte de smalaste bilderna jag har men säg till om ni tycker någon bild är triggande!! ~

  • Listor
  • Nära Lund

Gillar

Kommentarer

Lindaberg
Lindaberg,
Älskade du❤
nouw.com/lindaberg
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
bamsekram till dig ❤
nouw.com/nikolinapettersson
FannyGustafsson
FannyGustafsson,
Du har så sunda och friska tankar, låt dom övergå i handlingar! Fina du, kämpa på❤️
nouw.com/fannygustafsson
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
ja jag jobbar på de 😊
Bamsekram till dig fanny 😘❤
nouw.com/nikolinapettersson
Jackiehagelin
Jackiehagelin,
Heja dig!❤ Har själv kämpat med det i 4 år, vart frisk hösten 2016. Jag tror på dig du är en kämpe❤❤
nouw.com/jackiehagelin
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Bra krigat fina du! Riktigt starkt gjort! 😊 tack för att du tror på mig, bamsekram till dig ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
Freedomfight
Freedomfight,
Vad känner du när du hör den här låten? Jag grät första gången jag hörde den.
https://www.youtube.com/watch?v=61IVpTn6tuo
nouw.com/freedomfight
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
bra låt men väldigt hemsk! :/
nouw.com/nikolinapettersson
tildabarkselius
tildabarkselius,
Otroligt starkt att läsa dina svar, du är så grym som kämpar!! Massor av styrkekramar <3 <3
nouw.com/tildabarkselius
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
åh, kul att du gilla dem, dina ord värmer verkligen massor ska du veta! ❤ bamsekramar tillbaka❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
iidajjohansson
iidajjohansson,
FINA FINA DU <3 <3
nouw.com/iidajjohansson
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
DU är otroligt vacker Ida ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
carolinamikaela
carolinamikaela,
Underbara du 😍❤ Vilken insikt du har fått, keep going vännisen. Tillsammans ❤
nouw.com/carolinamikaela
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
ja, tusen gånger mer motiverad än innan jag kom till avdelningen.. 😘 fortsätt kämpa på vännen, du är helt fantastisk och vi ska ta oss ur sjukdomen, tillsammans❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
carolineelfstrom
carolineelfstrom,
Du är stark tjejen! ❤ du kommer övervinna denna sjukdom en dag ska du se!!
nouw.com/carolineelfstrom
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
jag försöker 😘 de hoppas jag verkligen! Kram❤
nouw.com/nikolinapettersson
Hanna,
Tusentals styrkekramar. Hoppas dagen varit mer uthärdlig än tidigare.
attvaljalivet.blogg.se/
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
tack snälla fina du, dem värmer verkligen, kram ❤
nouw.com/nikolinapettersson
L
,
Är bilderna tagna nyligen? <3
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
inte alla men så gott som ja.. 😊 kram
nouw.com/nikolinapettersson