psykisk ohälsa -

Psykisk ohälsa, Min historia

Att skriva och ladda upp inlägg till "min historia" kategorin en gång i veckan fick en paus, eller de kändes som de blev mest fakta och inte personligt med känslor som jag egentligen ville... Men detta inlägg får iallafall hamna under den kategorin. 

Jag har levt med psykisk ohälsa i sjukt många år, runt 14-15 års åldern började de, tror jag, men inte fören de året jag skulle fylla 21 fick jag mer kunskap om psykisk ohälsa, att de inte var normalt att må så dåligt inombords som jag gjorde och hade gjort i så många år, jag trodde verkligen alla mådde så, att de var så de var, att alla levde i ett mörker, för de var bara ett becksvart mörker för mig..
och till slut rann min bägare över, jag orkade inte leva en dag till i ett liv som bara var mörkt, med så mycket självhat man bara kunde ha och där jag ALDRIG fick må bra, inte ens en sekund.
Sen dess har jag kämpat, blivit skickad hit och dit av psykvården men här är jag nu, 2 år senare och har inte fått den hjälpen jag behöver, inte träffat en person som försökt förstå och hjälpa mig, jo EN men hon har inte den utbildningen för att kunna hjälpa mig, dock är hon ett extremt bra stöd mitt i allt.
Och denna gången vill jag inte ge upp fören jag får den hjälpen jag faktiskt behöver, jag ville inte ge upp men de är inte så lätt att ORKA när sjukvården/ samhället ger en käftsmäll efter käftsmäll, men jag ska försöka stå på mig, stå på mig tills någon tar mig och mitt psyke på allvar, tills de känns som någon faktiskt kan hjälpa mig.
Jag ska inte vika mig, JAG ska få må bra en vacker dag, JAG ska hitta tillbaka till MIG och lära mig att verkligen LEVA livet, inte bara överleva..
Kanske var de mitt fel att ingen någonsin pratade med mig om psykisk ohälsa, jag lurade ju alla totalt, jag log alltid, var trevlig, artig och fejkade alltid mitt mående utåt samtidigt som jag slukades upp av mörkret inombords, jag pratade aldrig om hur jag egentligen mådde, allt jag hade inom mig, allt mitt mörker, att jag ville dö eller om de jag blev utsatt för, jag vågade aldrig prata om de, jag skämdes för mycket över de och anklagade mig själv för allt. De var ju mitt fel.

Jag är inte den som är den, jag brukar aldrig använda ordet hata, men jag HATAR verkligen att ingen pratade med mig om psykisk ohälsa i mina yngre år, jag visste fan inte vad psykisk ohälsa var. och jag HATAR psykisk ohälsa i alla dess former, och jag HATAR sjukvården jag mött inom just psykisk ohälsa, för den har vart i de värsta lagret.
Tack å hej.

Gillar

Kommentarer

resantillsammans
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Isabellanna
Isabellanna,
Du är helt fantastisk Nikolina!! ❤️
nouw.com/isabellanna
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Finaste Isabell♡ värmer så att få höra de av dig! Du är helgrym! 😍
nouw.com/nikolinapettersson