Kvällstankar -

Psykisk ohälsa

När ska folk förstå allvaret med ätstörningar och att det skadar ens kropp, organ, hjärta och ALLT annat i ens liv?


Ibland känns det som att allt bara slår mig som en knytnäve i magen, sjukdomen, det förflutna, hur jag kunnat hata mig själv och försöka svälta mig själv till döds, att hellre vilja dö än gå upp i kg, att inte bry sig ett skit om hur mycket skada kroppen tagit pga det, hur mycket organen skadats och att hjärtat inte fungerar normalt längre. Och det läskiga eller jobbiga är att sjukdomen fortfarande finns mer mig, vissa dagar starkare än andra, och även då är ett extra mål mat svårare än att kroppen ska lägga av..

Men om någon sagt det till mig då, att sjukdomen skadar mig och kan döda mig, hade jag brytt mig? Nej. Inte fan brydde jag mig om att jag skadade min kropp och mitt hjärta. Det var inte värt att försöka äta eller gå upp i vikt för att kroppen skulle må bättre/klara sig. Sjukdomen skulle aldrig bli nöjd förän jag låg på dödsbädden. Om ens då. Jag vet att det är en sjukdom och inte JAG men ibland är det svårt att se det.

Jag har svält min kropp i allt för många år och ändå har den inte gett upp, jag har tränat som en idiot i allt för många år, pressat som fan, kanske framförallt med löpningen med alldeles för lite näring och jag är än förundrad över att kroppen inte gav upp då, men inte konstigt att det lämnat spår på hjärtat.

Och mitt hjärta har fortfarande inte återhämtat sig.

Och folk förstår fortfarande inte allvaret med denna sjukdom. Ätstörningar förstör ens liv, ens kropp, ens organ, ens hjärta. Ens ALLT.

Gillar

Kommentarer

patriciafantini
patriciafantini,

Det här inlägget.. den här texten träffad rakt i hjärtat. ❤️

nouw.com/patriciafantini
Anonym
,

Så viktigt att ta upp och prata om!

Kram till dig