hur blir man vän med sig själv -

Psykisk ohälsa, texter

​snubblade över detta inlägg på en tjejs blogg och fick dela med mig av denna fantastiska text skriven av henne. 
​Hennes blogg: http://nouw.com/iamme


Din dotter sover sött i sin säng. Klockan är tidig morgon, och det är inte dags att gå upp på någon timma. Du smyger in i hennes rum med hennes skor i handen och skakar försiktigt på hennes axel. "Det är dags att vakna nu", viskar du, och hon öppnar försiktigt de stora, ovissa ögonen och tittar på dig med en förvånad blick. "En löptur innan frukosten gör dig gott, så kan du äta med gott samvete sen!".

Din lillasyster packar skolväskan och drar på sig ytterkläderna. "Här, ta med denna" säger du, och räcker henne en ask med morotsstavar. "De funkar bättre som lunch, du måste ju börja tänka på vad du kastar i dig".

Din son kommer hem från skolan. Han har missat sin tennislektion eftersom han känner sig krasslig. "Inte ska du väl låta lite feber förstöra ditt träningsschema? Nåväl, om du inte ska träna så borde du inte äta någon middag ikväll."

Din dotter står i provhytten och provar kläder. "Synd att du inte kan ha dessa kläderna" säger du och lägger undan de minsta storlekarna. "Du är helt enkelt inte smal nog."

Din bästa vän ska gå ut på bio med några vänner och hon ringer dig för hjälp med klädval. "Ska du verkligen gå ut på bio, när du ser ut som du gör? Skäms du inte? Jag tror inte något klädesplagg skulle kunna dölja de där låren".

Din lillasyster står i badrummet och gör sig iordning för sängen. Du räcker henne ett måttband och en anteckningsbok, och säger att "denna ska du använda för att skriva ner alla dina mått. Se till att de blir lägre och lägre, för annars är du inte värd någonting".

Din son ligger i sängen, precis påväg att somna. "Du har väl inte glömt att planera vad du ska äta imorgon? Du får väl inte tappa kontrollen nu".

Din dotter, din fina dotter som hade hela livet framför sig och energin gnistrandes i ögonen, ligger i sjukhussängen och kämpar för sitt liv. Hennes svaga hjärta orkar snart inte mer. Ögonen är matta, läpparna torra, fingrarna blå. "Inte ska du väl ligga här och lata dig? Du är misslyckad, som inte klarade av det som jag trodde var det enda du skulle kunna klara av."

Skulle du göra detta?

Varför gör du det mot dig själv då?

Gillar

Kommentarer

lisawahlander
lisawahlander,
Shit vilken text 😳 blev helt tagen!

Love u ❤️
nouw.com/lisawahlander
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
instämmer helt! Man blev riktigt berörd av den!! <3
älskar dig <3
nouw.com/nikolinapettersson