att hitta jobb efter flera år som sjukskriven -

texter, Psykisk ohälsa

Det här inlägget skrev jag i början på hösten när jag skulle börja plugga men publicerade det aldrig..


De är inte lätt att få jobb när man vart helttidssjukskriven till och från sen 23års ålder pga just utmattning, totalt utmattad som 23 åring, både psykiskt och fysiskt.. (i alla fall inte för mig) Det tog något år för mig att själv ens kunna acceptera att jag faktiskt var utmattad, på riktigt, när folk frågade, kunde jag säga det, men jag kände ofta att ingen trodde på mig eftersom jag var så ung, och ännu mindre jag själv. Men jag vet min sanning och det räcker. Men att försöka söka jobb efter flera år som sjukskriven är inte lätt, jag har fått några ströjobb, som inte vart bra för varken min utmattning eller den känsligheten jag har för stress idag. Därför kändes det bättre att börja plugga nu, att skaffa en utbildning inom något jag vet att det finns jobb inom, för en ordentlig utbildning ger alltid större chans till jobb, även fast jag vet att jag kanske inte kommer vilja jobba med det jag utbildar mig till nu resten av livet, även därför jag gillar just denna utbildning då den inte är allt för många år så det finns möjlighet att plugga vidare eller till något annat längre fram i livet.

Vem vet egentligen vad man vill jobba med resten av livet innan man är 30? Inte så många som man oftast tror..

Gillar

Kommentarer

mathildaheimer
mathildaheimer,

Känns som jag läser anteckningar skrivna av mig. Jag blev också helt utbränd och utmattad i tidig ålder. Ville knappt erkänna det för mig själv och folk omkring mig kunde säga att jag var för ung för att ens bli utbränd. Usch orden är som fastklistrade på mig än idag.
Hade panik över att inte veta vad jag ville göra med mitt liv för det kändes som att alla andra hade det förutom jag. Jobbade hit och dit med det ena och det andra och inget var bra. Men sen kom jag över en utbildning som känns rätt. Och jag hoppas att den är rätt för mitt framtida jag. Just nu njuter jag av stunden och nuet. <3 massa kramar<3

nouw.com/mathildaheimer
Linnea
,

Detta är verkligen varför jag gillar din blogg, tack vare det du skriver känner jag mig mindre ensam. Stor kram