vill inte låta någonting styra över hur jag mår -

"För att träna behöver man äta. Även om vi är många som önskade att man kanske ibland hade kunnat skippa att äta och leva på luft så går det ju inte. För mat förmed sig ångest, många tänker att mat=viktuppgång. Många tänker också att man tränar för att enbart gå ner i vikt och då är det ju onödigt att äta efteråt. Då har man ju inte tjänat någonting på att springa på gymmet och gjort av med en massa kalorier om man ändå ska stoppa i sig fler kalorier. I början när man "lever" (kallar inte direkt det att leva, lite mer att överleva) känns allting bra, man känner att man får energi av att man kan lyda tankarna och göra som dem säger.
Sen ställer man sig på vågen. - några hekto eller något kilo. Det känns som man skulle kunna springa hur många timmar som helst och det enda man känner är att man är glad. I NÅGRA JÄVLA MINUTER. Sen försvinner lyckan och går över till ångest. Tänk vad hemskt det hade varit om man gick upp dem där hektona eller kilona tills nästa gång man ställer sig på vågen. Tankarna är så fel och dem är så dumma mot många av oss. De ser fel och gör att vi tycker och ser fel på oss själva.
För att träna behöver man äta. Både innan träningen och efter träningen. Om man inte gör det bryter man ner sin kropp och tillslut blir man anfådd när du bara tar ett steg på löpbanet, om du ens orkat ta dig till gymmet. Lyckan övergår till självhat och en hel del ångest, till många panikattacker och nätter där man bara gråter. För att orka med att leva istället för att bara överleva behöver du mat. Men du behöver också så mycket mer än mat, du behöver skratta på riktigt och inte bara låtsas, du behöver kärlek från familjen, vänner, flick/pojkvän eller kärlek från något du älskar. Det är så mycket bättre att leva än att bara överleva och att skratta istället för att låtsas. Träning behöver inte alltid vara något som är kopplat till tvång, till ätstörningar, till något anorexins röster säger till dig, till något som tvingar dig. Det ska vara roligt och bra. Tänk på det, själv försöker jag också tänka på det även fast det är så mycket lättare att skriva ner vad andra ska göra än vad man själv ska göra. Men det är ju inte omöjligt. Kämpa på!"

Gillar