Varför är det så svårt att säga att man är nöjd och faktiskt mena det -

Det här med att människor aldrig kan vara nöjda. Varför är det så svårt att säga att man är nöjd och faktiskt mena det? Jag syftar på nöjd med sig själv, insida som utsida. Alltid ska det vara något som är fel, som kan vara bättre eller som man inte ens vill ha istället för att se det bra man har, hur bra man är som man är och tro på det. Det ständiga tjatet om "du är bra som du är"...som jag hör dagligen just nu, men speciellt när jag var inlagd på sjukhuset då jag fick höra det flera gånger om dagen och ville bara spy på det uttycket. Jag vet inte hur många gånger jag fräste åt personalen: Jag är inte bra som jag är, jag är bara ful och tjock och är inte bra, och speciellt inte bra som jag är.

Kan nog inte ens räkna alla gångerna och för det mesta när jag hörde meningen lyssnade jag inte ens, jag hörde ju vad de sa men det var som det bara gick igenom min hjärna. Jag trodde inte på det och jag trodde speciellt inte att jag var bra som jag var. just nu tror jag att man är bra som man är men jag litar fortfarande inte på att just jag är det, jag är inte nöjd med mig själv och jag är inte bra som jag är men där är ändå någonting som gör att jag tror på just meningen.
Sluta kolla dig blind på dina ben om du nu inte är nöjd med dem, sluta hålla på med ditt hår i timmar när du ändå inte blir nöjd med det. Istället lägg all den tiden som går åt att fokusera på det dåliga till det som är bra istället. Du kanske gillar dina armar och tycker du har fina ögon, tänk vad mycket tid du hade kunde lägga på andra roligare saker än att fokusera på det dåliga du inte gillar.
"Vi fokuserar mer på andra än vad vi gör på oss själv, jämför hela tiden vem som är bättre vem som är sämst. Vi måste acceptera den vi är, vi måste sluta känna pressen" Låttext som är sjukt bra. Många tar upp hela sin tid med att gå runt och tro och gissa vad andra tycker om en själva och sen i verkligheten stämmer inte ens den tanken så all tid är egentligen slöseri. Dumt faktiskt. Borde tänka på sig själv istället och lita på sig själv och de bra man tänker ibland. Dessutom behöver man inte ens vara perfekt, perfektion finns inte och det är inget att sträva efter.

Gillar