Tjejer med adhd -

Min historia, Psykisk ohälsa

Jag skriver sällan om min adhd, delvis för att jag själv behövt landa i diagnosen och allt vad det innebär för mig men också för att det finns så lite kunskap om dhd fortfarande, det finns så mycket fördomar men lite ren fakta och kunskap, kanske framförallt om kvinnor med adhd? Och jag orkar inte försvara mig kring det, försvara mig som tjej med adhd.. På vilket sett det kan vara olika, på vilket sätt det är svårt att se adhd på tjejer och hur svårt jag själv haft det hela livet och fortfarande har det idag..

Det finns SÅ mycket okunskap om adhd och andra NPF diagnoser och det gör mig ofta arg och irriterad, eller egentligen mest ledsen, att personer än idag uttrycker sig med att "alla har väl någon diagnos idag" osv.. ALLA har inte någon diagnos och adhd är något som ofta (men inte alltid!) är ärftligt.
Men det som faktiskt kan irritera mig är att man fortfarande mest pratar om killar med adhd och så lite om tjejer med adhd, att det är killarna med adhd som syns och får höras över allt och att det fortfarande är en enorm okunskapen kring tjejer med diagnosen och dåligt med forskning på tjejer med adhd.

Men jag tänker, finns det något intresse för er att läsa mer om detta eller kanske adhd överlag?

Vill ni att jag ska dela med mig lite av mina erfarenhet, lite om hur det varit för mig men även fakta och det lilla jag lärt mig hittills? Om jag kan lyckas få ihop det på ett bra eller i alla fall okej sätt med min röriga hjärna, så det blir läsbart för er.


Gillar

Kommentarer

Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,


Är även så inom Autism-spektrat också ( att de mesta studierna gjorts på killar ) samt fördomar.


Om du känner dig bekväm med det så mer än gärna 💗! Skulle vara intressant att läsa om.

nouw.com/dreamandcreativity
lovebyagge
lovebyagge,

Ja snälla gör det gärna! Jag har ju själv adhd och ibland känns det så himla ensamt och att ingen förstår ❤

nouw.com/lovebyagge
becciiiisen
becciiiisen,

Jätte gärna 😃 Fick min adhd diagnos i vintras och kommenterar som att alla har väl adhd idag eller att du som inte springer runt och slåss, kan du ens ha adhd?! Stör en så mycket. Att man ens ska behöva förklara sig varför man har de är så sjukt! :/

nouw.com/becciiiisen