Tips för att förverkliga sina drömmar -

Tips

Framgångar är inte bara något som en speciell typ av människor lyckas med. Alla kan – oavsett bakgrund, ekonomiskt situation och andra begränsningar – förverkliga sina drömmar. Så här gör du för att komma igång redan idag:


1. Definiera din dröm
Ta reda på exakt vad det är du vill åstadkomma. Det är inte så lätt som det låter alltid. Många gånger förväxlar vi våra egna drömmar med andra människors förväntningar. Ofta fokuserar vi också mer på vad vi inte vill ha än på vad vi strävar efter att uppnå. Börja därför med att definiera exakt vad du vill förverkliga.

2. Tro på dig själv

Acceptera att du kommer stöta på hinder, motgångar och göra misstag. Men tro på att du kan om du bara anstränger dig lite extra när det tar emot. Det är som John F Kennedy sa i ett berömt tal – ”Vi gör inte saker för att de är enkla. Vi gör saker för att vi kan”.

3. Tänk positivt
Det kan diskuteras hur mycket positivt tänkande gör för att vi verkligen ska lyckas nå våra mål. En sak är i alla fall säker – ingenting blir bättre av att tänka ”det här går inte” eller ”det är inte lönt att försöka mer”. Använd mer positivt laddade ord. Ersätt negativa tankar med positiva när det går trögt och låta dig inspirerar och influeras av andra som lyckats med samma sak som du vill uppnå.

4. Sätt upp konkreta mål
Det kan låta självklart, men många gånger tror vi att det räcker med att tänka på vad vill uppnå för att det ska bli verklighet. Men det fungerar inte rent praktiskt. Skriv upp vilket ditt mål är, vilka steg du måste ta för att nå dit och gör den första sak du kan göra som leder dig närmare målet nu.

5. Ha inte för bråttom
Även om allt känns skit just nu och du inte har uppnått dina delmål så måste du försöka inse att det ändå har gett dig någonting. En bakad muffins är bättre än ingen, om din dröm till exempel är att driva ett bageri i framtiden. Livet är långt, var inte för hård mot dig själv. Andas. Din tid kommer.

6. Offra någonting
Drömmar är inte någonting som bara slår in utan ansträngning. Att uppnå ett mål eller en dröm tar tid och ibland måste du ta tiden från någonting annat för att lägga den på din dröm. Om ditt mål är att få bra betyg i skolan kanske du måste lägga lite mindre tid på dina vänner, till exempel.

7. Våga ta lite risker
Den som aldrig vågar vinner heller aldrig något riktigt stort. Blunda för små motgångar som uppstår på vägen och fokusera på helhetsperspektivet istället. Medelmåttiga ansträngningar leder till medelmåttiga resultat – så enkelt är det. Ta mer kalkylerade risker.

Några av tipsen är hääär ifrån

  • Tips

Gillar

Kommentarer

jennypersson
jennypersson,
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
annakarlssons
annakarlssons,
Finaste du !! 😍❤️
nouw.com/annakarlssons
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Finaste Anna 😍❤
nouw.com/nikolinapettersson
charlottesandberg
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Naatly
Naatly,
Så bra tips! Jag har många gånger märkt att jag gjort förändringar utan att jag knappt märkt det. Ibland går det så pass långsamt att det är lätt att missa, men när man ser tillbaka blir man bra överraskad 😜 Kram ❤️
nouw.com/naatly
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tack snälla! 😊 ja precis hehe, de har jag också märkt ibland.. ☺ stor kram ❤
nouw.com/nikolinapettersson
erikssontowa
erikssontowa,
grymma tips <333
nouw.com/erikssontowa
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tack snälla fina 😘❤
nouw.com/nikolinapettersson
LiizzYazirlioglu
LiizzYazirlioglu,
Super bra tips! Själv fortsätter jag med att kämpa vidare för att nå min dröm. Självklart har det kommit super många motgångar emellanåt, men man ska alltid kämpa vidare och absolut inte ge upp! Själv tycker jag att, den dagen man har gett upp är den dagen man har förlorat. Bara att kämpa vidare, som sagt själv fortsätter jag att kämpa vidare och kommer absolut inte ge upp tills den dagen min dröm har blivit verklig😄❤
nouw.com/liizzyazirlioglu
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Sluta aldrig kämpa för dina drömmar fina du, ha delmål på vägen och kämpa så tror jag absolut att du kommer nå dina mål 👊🏼 kram ❤
nouw.com/nikolinapettersson
Lie7
Lie7,
så bra tips!! 😊
nouw.com/lie7
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tack snälla fina du! 😊
nouw.com/nikolinapettersson
Emma Engström,
Inspirerande inlägg, jo tack det var det verkligen!! Tusen tack för alla tips <3
nouw.com/emmaengstrom
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tack snälla fina Emma 😘kul att de är till hjälp 😘 stor kram ❤
nouw.com/nikolinapettersson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! Verkligen så himla inspirerande! Och SÅ galet bra tips <3
nouw.com/matildaberlin