Spekralljusterapi -

Psykisk ohälsa, Hälsa

Det är så otroligt skönt att få saker man själv verkligen känner bekräftade. Senaste månaden har jag känt mig så jävla trött, sen är jag kass på att vila så jag gör allt även fast jag är helt slutkörd, jag pressar alltid mig själv men jag känner även att jag inte orkar mer. Men det säger ju emot sig, jag är ju frisk ifrån anorexin jag borde må bra nu, men min kropp känns sämre än någonsin, jag är så jäkla svag i min kropp, inombords. Jag vill så jävla mycket, jag är en hög presterande person men min kropp är för svag för det, vilket är enormt frustrerande.

Jag nämnde ju tidigare att jag troligtvis skulle göra en spännande sak denna helgen, och det fick jag göra, det är något som heter Equusir best box, något som man framförallt använder på hästar idag, men denna tjejen var även inriktad emot människor och människans kropp. När man gör detta på hästarna kollar man 70 % fysiskt och 30 % psykiskt och när man gör det på människor så kollar man 70% psykiskt och 30% fysiskt. Min mamma har gjort detta på sin häst några gånger och märkt skillnad och hon ville gärna att jag skulle testa det och jag tyckte såklart det lät intressant och spännande.
EQUUSIR BEST BOX analyserar/scannar hästarna för att kunna identifiera eventuella fysiska och psykiska blockeringar. Analysen omfattar muskler, senor, ligament, leder, rygg och organ. Det identifierade blockeringar behandlas med målinriktad spektralljusterap.

Enligt denna scanning mår min kropp, kort och gått, inte bra, och hon satte ord på saker jag känner och upplever utan att veta någonting om mig, saker jag känt länge men på något sätt inte känts rätt att känna, ni vet, jag ska väl må bra nu? Jag äter ju som jag ska och är ju frisk från anorexin, men jag mår inte bra, min kropp mår inte bra. Hon kunde se flera av mina bekymmer och att jag/min kropp fortfarande är utmattad, att jag har stora bekymmer med min mage och att jag inte har någon energi i kroppen och eftersom min kropp är så svag som den tyvärr är idag så ansåg hon att jag inte klarade av en behandling på mer än 2 min, vilket jag själv höll helt med om, men alla mina "värden" ökade efter bara 2 minuter, så om jag tror på att detta fungerar JA. (Och jag vet att alla ni som läser detta garanterat inte tror på detta.) Men för att jag ska få ut bäst effekt av denna behandling så måste jag ha fler personer runt om mig, ett team som kan hjälpa mig att bygga upp hela min kropp igen, jag kan göra lite själv, såklart, men långt ifrån tillräckligt för att min kropp ska fungera så bra som möjligt... Om jag skulle göra denna behandling fullt ut så skulle det hjälpa i ca en månad, men om jag inte har andra runt om som hjälper mig bygga upp allt annat så kommer kroppen gå tillbaka till som den var innan efter dessa 4 veckor så eftersom jag inte har fler runt omkring mig idag och har en så extremt svag kropp så kunde vi inte göra mer än så i söndags..
Därför ska jag börja leta efter fler runt om som kan hjälpa mig för att framförallt få ordning på min mage, eftersom magen är A och O i ens mående, och som jag sagt i evigheter är min mage inte bra, det är totalt kaos och tar verkligen inte upp maten jag får i mig, jag behöver verkligen gå upp mer i vikt, min kropp behöver ta upp näringen jag stoppar i mig, sen ska jag träna på att andas, göra andningsövningar och så måste jag även lära mig att slappna av, börja med yoga, (om någon har tips på någon enkel övning så dela gärna med er!) om så bara 1-2 minuter om dagen. Alltså bara lugna, stärkande övningar. Min kropp är fortfarande utmattad även fast det var tre år sen jag gick in i vägen.. Min kropp har alltså tyvärr inte återhämtat sig.. Jag har träningsförbud också, för min kropp är för skör inifrån, vilket jag absolut förstår, jag har ju blivit tusen gånger bättre med träningen det senaste året men jag har fortfarande pressat min kropp i typ 10 år, pressat den till träning utan mat och energi i den... Det är inte konstigt att min kropp är så svag och mår så dåligt om den gör..

Hon kunde även se att jag inte känner hunger/mättnadskänslor samt att jag sover extremt dåligt, för de signalerna i mitt huvud är avstängda, vilket är något hennes behandlingar kan hjälpa en med, scanningen upptäcker blockeringar i ens kropp och psyke och det är det behandlingen kan hjälpa en med.

Jag är en person som alltid sätter andra före mig, jag prioriterar andra före mig själv.. jag måste verkligen lära mig att tänka mer på mig själv och säga nej till saker som bara tar energi av mig och inte ger mig något, att göra saker som inte ger mig någonting bryter bara ner mig själv ännu mer...

Konstant säger folk att det är bra att träna, man måste träna för att må bra osv osv men det är det sista min kropp behöver för att kunna må bättre.. Och jag saknar att träna så jävla mycket, jag har inte tränat ordentligt sen flera månader eftersom jag mått dåligt i kroppen, jag saknar det, men man kan nästan bara peta på mig så börjar jag gråta, för så jävla slut är jag.. Sen då stallet kring allt detta, jag får konstant dåligt samvete när jag inte är där och rider min lilla ponny, samtidigt som han ger väldigt mycket energi så tar han även väldigt mycket energi av mig, även fast min mamma hjälper mig med det mesta så är det ändå tungt för kroppen, och att sen alltid få dåligt samvete när jag inte åker dit gör det ju inte bättre, det tar ju bara mer energi det.. fan.. en sån där ond cirkel så att säga.

Jag är absolut ingen lätt person att leva med, jag har nog aldrig vart det och kommer antagligen aldrig bli eftersom jag är en extremt högkänslig person, men jag har framförallt inte var lätt att leva med sen jag gick in i väggen, min kropp gick in i väggen, den orkade inte bli pressad till saker den inte orkar längre, jag är inte lätt att leva med, jag biter ihop och säger inte alltid det jag känner, inte förrän det rinner över, och det är ofta jag är förvånad över att H fortfarande står vid min sida, de betyder bara hur jävla fin han är som person, men helt ärligt skulle det inte förvåna mig om han inte skulle orka mer, att han skulle göra slut, jag skulle helt ärligt förstå de idag för jag tror jag, omedvetet, stoppar honom att göra de han vill i livet och kanske utvecklas som han vill eftersom jag är så begränsad i mig och min kropp.. jag vet inte.

När hon berättade att hon inte kunde/ville behandla mig fullt ut för min kropp var så svag kände jag mig så jävla misslyckad, som ett hopplöst fall som aldrig kommer kunna må bättre, precis sådär som jag redan känner varje dag.. Men samtidigt sa hon flera gånger att det inte är omöjligt, att det kommer gå att bygga upp min kropp, bara jag har fler personer runt om som kan hjälpa till på vägen, vilket iallafall ger mig ett litet hopp om att jag kan må bättre.

På ett sett var det skönt att höra henne säga allt hon sa till mig, bekräfta allt jag känner och kanske framförallt, bekräfta att jag har extremt lite energi i min kropp men att jag alltid pressar den ändå.. och att min mage absolut inte fungerar som den ska, vilket jag ju sagt en längre tid.. Sen att hon även sa jag inte vet vad min mening i livet är, det är något som inte bekymrar mig så mycket, det tänker jag att jag en dag landar i, men jag behöver verkligen ge min kropp de bästa möjligheterna för att må bra, sen önskar jag ju att allt detta inte kostade så mycket som det gör, samtidigt som jag vet att det kommer vara värt det i slutändan, men jag tänker att när jag väl har ett jobb/pluggar så borde de gå ihop, samtidigt som jag vet att jag inte ska stressa med det eftersom min kropp fortfarande, efter tre års sjukskrivning är utmattad och har så lite energi.. det är svårt att få allt att gå ihop när allt alltid ska kosta skjortan... Men jag får göra det jag faktiskt kan göra själv, jag har ju redan börjat med andningsövningar, försöker träna på att bara göra en sak/ingenting, försökt ändra maten, köpt näringsdrycker samt börjat göra några yoga övningar, om så bara en om dagen.. Jag kanske lär mig gilla det en dag hehe.. jag måste iallafall lära mig att inte stressa och verkligen slappna av..

Insåg att detta blev ett väldigt hoppigt/ rörigt inlägg, lite tjatigt och kanske framförallt långt inlägg, men jag vet att vissa saknat det, det där mer personliga och nakna. Jag försöker ju hålla mig själv uppe och tänka positivt kring allt, för jag vet att det hjälper, men det är inte så enkelt och bara för att jag gör det betyder det inte att jag mår bra för de. Hur som helst, det har gått några dagar sen den lilla behandlingen, när jag kom hem i söndags var jag trött, jag kunde inte sova men jag kunde verkligen slappna av, lite så har det även vart det senaste dagarna, innan har jag alltid känt en stress inom mig, jag har inte kunnat slappna av och bara vara, eller bara göra en sak i taget, vilket är något jag faktiskt kunnat göra de senaste dagarna, om så bara några minuter så har jag bara kunnat vara en stund, den där konstanta stressen jag känt inom mig sen jag gick in i väggen för 3 år sen har vart mindre, men tröttheten värre än någonsin, jag har knappt tagit mig ur sängen och jag har gråtit flera dagar i sträck för jag mår så dåligt i kroppen...
Men kanske, kanske kommer jag kunna bygga upp mig själv på rätt sätt inifrån tillslut.. En dag kommer jag kanske ha energi igen och en kropp som orkar saker, bara att försöka bygga långsamt och rätt..

// På den vänstra sidan ser ni staplar från första scanningen och på höger sidan ser ni staplarna efter scanningen efter min behandling på 2 min, har för mig att över 60 är OK och jag har bara en stapel över 60... //

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,
Vännen ❤️ Vi är så lika men ändå olika. Vilken häftig sak som visar Så mycket utan att sätta ord. Starka vackra du. detta inlägg berörde mig verkligen. Stor kram finaste du! ❤️
nouw.com/missjohansson
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Men fina du! Tack för att du skriver och delar med dig, betyder massor för mig, alltid skönt att känna sig mindre ensam ❤ stor kram fina du ❤
nouw.com/nikolinapettersson
Malin
,
Prova medicinsk yoga och/eller yin yoga. Vill du ha en mer fysisk utmaning är Ashtanga yoga bra men det är nog bra att börja med någon av de andra varianterna. Ta långsamma promenader (alltså inga power walks för det stressar sannolikt din kropp). Hitta en meditations/mindfulnessapp (tips Calm eller Headspace) och gör daglig meditation och andningsövningar till en vana. Det är relativt enkla saker som du kan göra själv och som kan få dig att må lite bättre. Tips från en 40-årig småbarnsmamma och hästtjej med utmattningssyndrom.
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tack för tipsen, då ska jag testa medicinsk yoga då jag ska ha lugna, absolut inte ansträngande övningar 🙏🏻 försöker lära mig att gå långsamma promenader och uppskattar det mer än pw:) har laddat ner några andnings appar och försöker få in det som rutiner, tror verkligen på dessa saker så tack för dina tips,Det betyder mycket! Hoppas du mår bättre idag, stor kram ❤
nouw.com/nikolinapettersson
Camilla
,
Jag tror verkligen på sånna här saker, är det som en alternativ medicin?
såklart du kommer kunna bygga upp din kropp igen efter allt den varit utsatt för dom senaste åren. Ge det tid bara så vet jag att allt kommer att ordna sig ❤️
Massa kramar ❤️❤️
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Ja precis ☺ ja jag hoppas de.. men det känns verkligen hopplöst ibland när kroppen inte läker som den ska/borde.. men jag hoppas det blir bättre tillslut:) stora kramar ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
Frida
,
Jag tycker verkligen att det låter väldigt intressant, och det är enormt viktigt att slappna av och lära sig andas rätt, hoppas det kan hjälpa dig ☺ och fy tusan vad stark du är som aldrig ger upp! Kram
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Ja, det är nog viktigare än jag trott och förstått innan.. Tack snälla fina du! Stor kram!
nouw.com/nikolinapettersson
Ida,
Intressant! Aldrig hört talas om det. Hoppas du blir bättre på sikt. Det krävs en livsstilsförändring för att bli bra. Svårt men inte omöjligt. Ge det tid. Jag övar själv på andningen och gör avslappningsövningar varje dag. Sätt dig själv i första hand 💕 det är INTE att va ego.
Ang träningsråd så vänder sig råden till de som är friska. Gäller inte de med utmattning eller ätstörningar tex. Det kan generera konsekvenser som är skadliga. Så lyssna på kroppen och vila. Du kan träna längre fram men inte just nu.
Stor kram
onlyonewaytogo.blogg.se
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Förstår det då det är relativt nytt i Sverige och används mest på hästar idag 😊 ja tror verkligen du har helt rätt i det du skriver och jag är tacksam för att du skriver det eftersom det blir lättare för att ta till mig det då ❤ jag försöker gör det, har gjort andningsövningar varje dag i en vecka och har fått träningsvärk över bröstet av det så det är nog verkligen något min kropp behöver.. jag försöker ta det lugnt och stressa mindre och lyssna på min kropp och göra det jag vill och orkar men ibland är det svårt.. Stor kram fina du och tack för att du delar med dig❤
nouw.com/nikolinapettersson
Naatly
Naatly,
Jag tycker det är jätteintressant att läsa om det här! Jag känner igen mycket av det du skriver, min kropp och mitt psyke är också helt slut. Det finns liksom ingen kraft till någonting i stort sett så jag vet hur jäkla tufft det är! Jag vill bara att du ska veta att du är en helt fantastisk person och du förtjänar allt bra! ❤️ Det är svårt att vila när folk hela tiden ska påpeka massa saker om träning hit och dit när det i många fall är det sista man behöver just då. Kram ❤️
nouw.com/naatly
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Glad att du gilla det, har du träffat någon näringsterapuet någon gång? är sugen på att testa det.. Det är fruktansvärt jobbigt när kroppen och huvudet inte fungerar som det ska men jag hoppas verkligen att båda våra kroppar kommer läka ihop och att du får den hjälp du behöver genom vc, och att det kommer hjälpa ❤ du är helt fantastisk Nathalie och jag imponeras alltid över dig, stora kramar ❤
nouw.com/nikolinapettersson