something new -

du sitter hemma vid matbordet, det är din favorit mat, magen kurrar efter mer mat men hjärnan bara skriker "du får inte äta mer"
  det kan börja med en dum kommentar av ens kompis, av en främlig, men en liten kommentar kan få en människas liv att sluta på sjukhus sängen, på kanten mellan liv och död. 

I dagens sammhälle är det mycket prat och hetts om att äta rätt och träna mycket,men vad är egentligen rätt mat och lagomt mycket träning? det är så lätt, lättare än många tror att man går över den där gränsen till lagomt. Från att bara missa en måltid om dagen till att äta max en måltid om dagen och samtidigt bara öka tränignen mer och mer och du själv bryts bara ner mer. Man måste ha en bra relation mellan träning och mat.  Det är nog mycket om personerna i ens omgivning, om dom uppmuntrar och ger positiva kommentarer om hur smal och fin man blivit så är de nog lätt att fastna. och göra saker värre. För jag menar, vem blir inte glad av positiva kommentarer om sitt utseende.. finns så sjukt många som har så dåligt självförtroende och kräver mycket uppmärksamhet för att må bättre, de är oftast dom som mår sämst.  Det är ingen som vet vart gränsen går innan man gått för lång, när man själv inte ser att man blivit sjukligt smal utan ser sig själv som en tjockis. alla har olika gränser. men bara tankarna är värre än folk tror. det är svårt att bli av med tankarna utan hjälp. 

Det är människor i din omgivning som bromsar upp dig till att vara den du vill vara eller se ut som du själv vill och inte följa alla ideal här i världen. Man måste vara stark för att kunna ta sig ur sjukdomen jag skriver om, innan de är försent. Man behöver lära sig att inte bry sig för mycket om vad andra tycker och tänker och prioitera sig själv och att man själv ska må bra. Självklart är de inte bra att vara överviktig, de menar jag inte, men jag tror de är bättre att ha lite för mycket fett på kroppen och må bra utan ångest varje dag än att vara pinnsmal och ha ångest hela dagarna. Men i dagens sammhälle handlar de mer om att vara fit och i sig tror jag de är bättre iallafall.  Det är inte bra att ha en dålig relation till mat, och har man verkligen fastnat i de är de svårt att ta sig ur.  var rädd om er och försök var nöjd med dig själv. de finns bara en av dig. så va rädd om dig.

Gillar

Kommentarer