Självmordsförsöket i karlstad -

Psykisk ohälsa, Min historia

Jag fortsätter med att ladda upp ett inlägg ur "min historia" varje onsdag ett tag framöver, inlägg som hamnar under kategorin "min historia"
​En del ur min historia -

Karlstad, staden jag flyttade till för att läsa en kurs på universitetet där. Jag kände inte en kotte i fina k-stad när jag flyttade dit. Jag behövde en ny start, jag behövde börja om. Jag önskar att jag visste då, de jag vet nu.. Att jag behövde arbeta med de jag gått igenom, att jag behövde inse att jag var deprimerad, att jag behövde inse att jag var psykiskt sjuk, att jag behövde lära mig acceptera mig själv, att jag behövde lära mig ta hand om mig själv, att jag behövde söka hjälp, hjälp för att lära mig må bra igen och för att FÅ må bra igen.

I k-stad lärde jag känna några ur min nya klass, umgicks framförallt med Elin och Emma, två tjejer som kände varandra sen tidigare och två tjejer som ville umgås med mig. Så sjukt glad att jag träffade dessa tjejer i k-stad, samt några andra äldre ur klassen som ofta sa väldigt kloka saker till mig. Här började jag förstå att folk kunde må bra på riktigt och att de kunde vara genuint lyckliga, vilket jag aldrig trott, jag trodde att alla alltid hade tankar om att de ville dö...

Men när man inte förtjänar att må bra, när man inte får må bra, när man lever i en bubbla av helvete och är djupt deprimerad och stängt i sig i sin lägenhet i mörkret flera dagar, när man tackar nej till att festa och umgås med folk, när man ringer i panik och skräck för sig själv till vc för att säga att man gett upp, att man inte orkar mer, att man inte klarar av att må så dåligt en dag till, när tårarna man hållt inne så länge bara sprutar och man inte vet vart man ska ta vägen.

Efter att jag stått på de där tågrällset och gett upp livet, fick jag ta mig till psykakuten själv, minns knappt själv hur jag tog mig dit, men tillslut kom jag dit, inlåst och paniken bara växte mer å mer, fan vad svag jag var som satt här.. De var en fredagskväll så de var ganska mycket folk där.. tillslut fick jag träffa en läkare iallafall, och detta var min första kontakt med psykvården, läkaren lyssnade och ställde massa frågor om saker å ting, tillslut sa han att han tyckte jag skulle åka hem och att de ville ta blodprover på mig en annan dag.. En liten stund senare kom en sjuksköterska in och sa att jag skulle sova kvar så de skulle kunna ta blodprover på mig morgonen därpå istället så de skulle kunna utesluta alla fysiska sjukdomar.

Jag sov kvar, de väckte mig tidigt på morgonen för att ta prover, sen fick jag lov att försöka ringa min älskade mamma som skulle komma ner och hälsa på mig den där helgen.. Min stackars mamma. Fick fram vart jag var, tårarna bara rann, jag skämdes så in åt helvete, jag skulle ju aldrig ge upp, sen tror jag iaf att en sjuksköterska fick hjälpa till med vägbeskrivningen dit så mamma hittade dit.
Mamma var med när de kom en psykläkare och pratade med mig, sen blev jag utskriven, vi åkte till min lägenhet i k-stad, hämtade lite grejer sen åkte vi hem, hem till dalarna, hem till Leksand, som aldrig känts som ett hem för mig.

Gillar

Kommentarer