Självmordsförsöket i Karlstad -

~ Ett inlägg ur "min historia" ~

Karlstad, staden jag flyttade till för att läsa en kurs på universitetet där. Jag kände inte en kotte i fina k-stad när jag flyttade dit. Jag behövde en ny start, jag behövde börja om. Jag önskar att jag visste då, de jag vet nu.. Att jag behövde arbeta med de jag gått igenom, att jag behövde inse att jag var deprimerad, att jag behövde inse att jag var psykiskt sjuk, att jag behövde lära mig acceptera mig själv, att jag behövde lära mig ta hand om mig själv, att jag behövde söka hjälp, hjälp för att lära mig må bra igen och för att FÅ må bra igen.


I k-stad lärde jag känna några ur min nya klass, umgicks framförallt med Elin och Emma, två tjejer som kände varandra sen tidigare och två tjejer som ville umgås med mig. Så sjukt glad att jag träffade dessa tjejer i k-stad, samt några andra äldre ur klassen som ofta sa väldigt kloka saker till mig. Här började jag förstå att folk kunde må bra på riktigt och att de kunde vara genuint lyckliga, vilket jag aldrig trott, jag trodde att alla alltid hade tankar om att de ville dö...

Men när man inte förtjänar att må bra, när man inte får må bra, när man lever i en bubbla av helvete och är djupt deprimerad och stängt i sig i sin lägenhet i mörkret flera dagar, när man tackar nej till att festa och umgås med folk, när man ringer i panik och skräck för sig själv till vc för att säga att man gett upp, att man inte orkar mer, att man inte klarar av att må så dåligt en dag till, när tårarna man hållt inne så länge bara sprutar och man inte vet vart man ska ta vägen.

Efter att jag stått på de där tågrällset och gett upp livet, fick jag ta mig till psykakuten själv, minns knappt själv hur jag tog mig dit, men tillslut kom jag dit, inlåst och paniken bara växte mer å mer, fan vad svag jag var som satt här.. De var en fredagskväll så de var ganska mycket folk där.. tillslut fick jag träffa en läkare iallafall, och detta var min första kontakt med psykvården, läkaren lyssnade och ställde massa frågor om saker å ting, tillslut sa han att han tyckte jag skulle åka hem och att de ville ta blodprover på mig en annan dag.. En liten stund senare kom en sjuksköterska in och sa att jag skulle sova kvar så de skulle kunna ta blodprover på mig morgonen därpå istället så de skulle kunna utesluta alla fysiska sjukdomar.

Jag sov kvar, de väckte mig tidigt på morgonen för att ta prover, sen fick jag lov att försöka ringa min älskade mamma som skulle komma ner och hälsa på mig den där helgen.. Min stackars mamma. Fick fram vart jag var, tårarna bara rann, jag skämdes så in åt helvete, jag skulle ju aldrig ge upp, sen tror jag iaf att en sjuksköterska fick hjälpa till med vägbeskrivningen dit så mamma hittade dit.

  • Nära Ängelholm

Gillar

Kommentarer

Camilla
,
Fy så ledsamt att läsa 😢 Fina du ❤️ Vilket år var detta? Vill bara ge dig en stor varm kram ❤️
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Finaste Camilla ❤❤ Detta var år 2014, de var då jag fick min första kontakt med psykiatrin.. Bamsekram ❤
nouw.com/nikolinapettersson
tinagrotander
tinagrotander,
Älskade älskade vännen.. ❤️
nouw.com/tinagrotander
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Massa kärlek till dig min stjärna!! ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
Resantillbaka
Resantillbaka,
Du är såå stark finaste Nikolina!! Jag tycker att du har kommit så otroligt långt du förtjänar att få må bra kram!!😢💕💕💕💒👼🏼💒
nouw.com/resantillbaka
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Finaste Tiffany! DU är otroligt fin, du är värdefull och förtjänar att må bra, glöm aldrig de,!!❤❤❤
nouw.com/nikolinapettersson