Schumi - de ni inte visste

fick en fråga om hur allt är med Schumi nu förtiden, och de e något jag verkligen drar mig för att prata om. Vi kan börja med att för ca 1 ½ år sen var vi till en tjej som säger sig kunna prata med hästar, enligt henne har schumi bivit riktigt misshandlad, något som vi själva verkligen märkt av på honom, men enligt henne var Schumi även blind och de var en anledning till att han betede sig så konstigt ibland när man rider.. han kan gå förbi samma saker flera ggr men ibland beter han sig som han aldrig sett något liknande, han kan flippa ur heelt och bara stänga av.. stegra och hålla på tills han nästan slår över.. Vi åkte såklart upp till veterinären för att kolla, men blev heelt dumförklarade av honom för han tyckte Schumi såg bra. Men för ca 1 år sen nu, när vi bytt tillbaka till våran gamla hovslagare igen, (efter hon vart opererad osv) så gick Schumi inte att sko, de var som att han bara stängde av, han bara ställde sig på bakbenen på stallgången, slog med frambenen och höll på att resa över, gång efter gång, som att han var heelt skräckslagen.. Vi gav honom lugnande en gång och då gick de ju bra att sko, tänkte att om han ändå fick en bra bild från skoningen så kanske han skulle förstå att de gick bra, att de inte gjorde ont och inte var farligt så skulle de bli bättre.. Men nästa gång han skulle skos utan droger så var de samma visa igen, han bara stänger av, och han blir livsfarlig, våran hovslagare är livrädd för honom nu, och hon är van vid de värsta kan jag ändå lova.. Vi tog hit en massör för att se om han kanske hade ont i rygg, nacke, bäckene eller någonting.. Hon tyckte att han satt fast helt i ena bäckenet, så de kunde bero på de att de gjorde så ont.. Men då kände vi att vi skulle åka upp till en klenik och böja och känna igenom honom helt, slutade även med att vi rönkade hovarna, men utan en minsta anmärkning, Nino, vetrinären sa att de var länge sen han såg en så fin och frisk häst.. Och här står vi idag, helt vilseledda, ingen som vågar försöka sko min ponny, och nej, han går inte att vara barfota och ridadas för han har "vita hovar" alltså extremt dåliga hovar som inte klarar av de.. och folk som bara lett oss vilse på denna väg,. Under denna tid har han även förändrats i beteendet som ponny, han har vart en liten ponny som vart låg i rang i hage och ja, överallt, men sen jaa.. ca 1 år så har han blivit extremt kaxig i hagen, han slog, bet, sparkade och har även jagat ur våran storhäst ur hagen.. något han aldrig skulle gjort förut.. så nu står han själv i hagen också..

Tror vi ska ner till Örebro(?) med honom och se om en farbror där nere kan komma med en förklaring eller hjälpa oss på traven, annars är nog hoppet ute.

de enda jag vill är att han ska må bra.. men jag vet att han mår långt ifrån bra när han bara går i hagen dag ut och dag in.. och de gör så fruktansvärt ont i mig att se för denhär ponnyn betyder väldigt mkt för mig och vi har kämpat emot och igenom mkt tillsammans.. ponnyn som blivit så illa behandlad och som ingen förstår sig på <3

Gillar

Kommentarer