problemponnyn -

Hästar

Vet inte hur detaljerat jag faktiskt ska skriva, svårt att avgöra själv för de finns verkligen så otroligt mycket att skriva om mig och Ticke, de känns som jag aldrig kommer bli riktigt nöjd med denna text så nu publicerat jag den iallafall och jag har delat upp detta i två delar nu och om ni undrar något mer så är de bara att fråga.

För snart 11 år sedan åkte jag och min familj ner till Enköping för att provrida ticke (som egentligen heter K-otic men kallas Ticke) I annonsen stod de att han var en problemponny och på bilderna såg han ut som ett föl, eller en ett åring, han var så otroligt tunn. Provridningen gick bra och jag föll verkligen för honom men ingen trodde att jag skulle klara av honom, inte ens min syster egentligen, men någon vecka senare flyttade han hem till oss.
Vi tror att han blev kallad för problemponny för att han är väldigt väldigt energisk, de bästa han vet är att springa fort och när han inte förstår vad man vill blir han extremt stressad och börjar stegra, samt var han (de är han fortfarande ibland haha) verkligen tokig när man skulle hoppa honom haha.
I början fick min storasyster ta med honom på hopplektioner, tränaren undrade verkligen vilken jävla idiot ponny vi köpt, Ticke drog i hundraåttio när han bara såg en bom på marken..
Denna sommaren cyklade jag omkull och spräckte nästan min mjälte vilket resulterade i att jag inte fick göra någonting under den sommaren, jag fick inte springa, cykla, hoppa och framförallt inte rida... I slutet av sommaren var jag med på ett litet ridläger med ridklubben jag var med i jag fick bara rida försiktigt hoppade några språng och ticke drog järnet och jag kunde knappt få stop på honom.. Efter att ha gått ifrån ett segt litet gotlandsruss till Ticke som var allt annat än seg blev jag rädd för honom, han var verkligen okontrollerbar ibland.. Hösten ägnades åt att lära känna ticke, att lära mig hantera honom, mycket markarbete för att han skulle lära sig behärska sig lite och inte dra emot varje hinder, vi hoppade några klubbtävlingar på 50cm. Många tränare under åren jag hade honom har tyckt att Ticke var en idiot ponny, en ponny som aldrig skulle kunna bli något, men jag har även haft tränare som sagt att om man klarar av att rida, hoppa Ticke klarar man av vilken häst som helst.


I mars året efter startade vi vår första tävling tillsammans en L.D (70cm), rundan gick väldigt fort men vi fick vår första rosett. Under våren fortsatte vi tävla i hoppning och vi gjorde även några dressyrstarter med goda resultat, till sommaren började jag träna för en ny tränare, "Tusse" alltså VÄRLDENS bästa tränare! Vi var även på läger för henne under sommaren där jag och ticke lärde oss enormt mycket. Jag fick börja travhoppa honom mycket för att han inte bara skulle springa i hundraåttio och lära sig hoppa mer med ryggen.
Där efter gick våran utvecklingskurva bara uppåt, vi startade klass efter klass med strålande resultat, sista året vi tävlade tillsamman kom vi hem från varje tävling med minst en rosett, vi startade upp till LA med 0 fel, tog hem en 4a plats i DM hoppning, tyvärr med ett pet men första gången vi startade LA. Tillsammans med Ticke kände jag mig oslagbar.
Vi började även träna terräng då Ticke, som ni nog förstått, älskar att springa fort, vi tog terrängkortet som gick helt lysande, Ticke älskade verkligen att hoppa terräng, vi startade några fälttävlan efter de, vår första start i fälttävlan var en DM klass där vi tog hem bromset och jag var verkligen så lycklig. Året efter startade vi en till fälttävlan men då kom vi i mål 1 minut innan tiden man ska vara inom hahah.. Jag andades verkligen bara hästar och tävlingar varje helg under tävlingssäsongerna, jag satsade allt och levde verkligen för att tävla, jag och Ticke tävlade som jag nämn både hoppning, dressyr och fälttävlan tillsammans med väldigt bra resultat.

Dör påriktigt lite åt denna bilden, hahah, ticke är enormt stark!

Ticke lärde mig något enormt mycket, han tog mig ifrån att aldrig ha tävlat en lokal tävling till placeringar på DM, riktigt fina rundor, starter i fälttävlan, KM guld, och placeringar på varje tävling vi startade sista året men framförallt var han min bästa vän!!
Vintern 2008 var jag för lång/stor för Ticke, för lång för att kunna tävla honom i de högre klasserna så vi bestämde oss för att försöka sälja honom. På vår sista tävling tog vi en första och en andra placering, de bästa avslutet vi verkligen kunde få tillsammans. Om jag hade vart egoistisk hade jag ALDRIG sålt Ticke, men jag visste att de var de bästa för honom så även fast hela jag gick sönder så var de rätt val. Han och de han älska betydde ju ändå mest och han hade flera år kvar att lysa på tävlingsbanorna och göra en till tjej lika lycklig som han hade gjort mig.

Men de var inte lätt att hitta någon tillräckligt liten tjej som klarade av honom, någon som inte blev livrädd när han stack efter hinder eller bara sprang fort. Han lyckades skrämma x antal tjejer som provred honom så han stannade kvar hos oss under våren och i april 2009 kom en familj från Stockholm upp och provred Ticke, tjejen var extremt liten, men oj så modig, Ticke stack med henne på provridningen men när tjejen kom tillbaka till oss hade hon ett stort leende på läpparna och sa hon "denna ponny vill jag ha" till sin mamma.

Våren 2009 flyttade Ticke till Stockholm, till Lena och Lemonia, hans nuvarande ägare. De gjorde verkligen så ont i mig att lämna honom i Stockholm men att se hur glad Lemonia var värmde ändå, jag visste att hon skulle älska honom lika mycket som jag gjorde, jag visste att han skulle få de fantastiskt bra hos sin nya familj men hela jag gick ändå sönder, Ticke var ju verkligen min bästa vän. De finns ingen ponny eller häst som någonsin kommer betyda lika mycket för mig som Ticke har gjort/gör, han kommer alltid ha den största platsen i mitt hjärta.

~Förlåt för dålig kvalité på bilderna men dom är väldigt gamla haha, blir bättre bilder i nästa inlägg~

  • Hästar
  • Nära Ängelholm

Gillar

Kommentarer

lifebyhelena
lifebyhelena,
Åh vad roligt att få läsa!!! Längtar redan tills fortsättningen kommer ❤❤❤
nouw.com/lifebyhelena
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
hihi glad att du gilla de 😃 😘❤❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
Josefintrangteg
Josefintrangteg,
Så duktig! Energiska hästar är otroliga hästar! 😍 De är underbara djur. Älskar dock de sega också, men jag tycker om att ha något att jobba med. Du är så duktig! Vilka framsteg!
nouw.com/josefintrangteg
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Ja han är riktigt duktigt 😃 Energiska hästar är mer att jobba med än man tror också, hehe. Men de är helt fantastiska djur 😍😘❤
nouw.com/nikolinapettersson
Jesslifedaybyday
Jesslifedaybyday,
Åh va roligt att läsa 😍 Jag blir så imponerad 😃 Jag själv e lite rädd för hästar. Jag längtar oxå efter att få läsa del 2 😊
nouw.com/jesslifedaybyday
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
men åh, va kul att du gilla de 😃 och kul att du längtar till del två 😃
Kan förstå att man är rädd för hästar men de är helt fantastiska djur 😘
nouw.com/nikolinapettersson
Jesslifedaybyday
Jesslifedaybyday,
Ja jag har inte varit tillräckligt mycket med hästar och känner att jag inte kan läsa av dom. Där kommer min rädsla in . Det är otroligt fina djur 😍
nouw.com/jesslifedaybyday
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
nej de är nog lite de de handlar om 😊 Ja verkligen 😘❤
nouw.com/nikolinapettersson
Emilymedy
Emilymedy,
Så fin historia!
nouw.com/emilymedy
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
åh tack snälla 😃
nouw.com/nikolinapettersson
FannyGustafsson
FannyGustafsson,
Du skriver otroligt vackert och kärleksfullt❣️
nouw.com/fannygustafsson
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
men åh, tack snälla, vad glad jag blir 😃 💕
nouw.com/nikolinapettersson
iidajjohansson
iidajjohansson,
Gud vad fint!! <3
nouw.com/iidajjohansson
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
men åh, tack snälla fina du 😃 ❤
nouw.com/nikolinapettersson
frökenolsson
frökenolsson,
Alltså bilden där han stegrar - så himla häftig! Man ser verkligen hans styrka 😊
nouw.com/frökenolsson
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
eller hur?! Tycker den är riktigt mäktig 😃 😘
nouw.com/nikolinapettersson
amandanordstrm
amandanordstrm,
Så fin historia och starkt av dig att sälja honom. Mitt hjärta brast totalt när jag sålde min häst, det är verkligen inte enkelt beslut <3
nouw.com/amandanordstrm
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Åh, tack snälla fina Amanda ❤ De förstår jag verkligen 😟 De är ett otroligt jobbigt beslut.. ❤
nouw.com/nikolinapettersson
Tuviss
Tuviss,
Gud vilken fin ponny! Har själv förlorat en häst som betytt väldigt mycket för mig, vet känslan och den är inte rolig.. men det var ändå så roligt att läsa om din och Tickes utveckling, ni verkade ha det bra tillsammans 😊
nouw.com/tuviss
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Ja han är en riktig pärla! 😊 jo vi passar som handen i handsken tillsammans och jag är så glad för att få ha honom i mina händer igen 😊 Men de är riktigt jobbigt att förlora en häst som betyder mycket för en 😟
nouw.com/nikolinapettersson