Ponnyn som ingen trodde på -

Bilder, Hästar

Nu kommer äntligen del 2 av min och K-otic (Tickes) historia, del 1 hittar ni HÄÄÄÄR

Våren 2009 flyttade Ticke till Stockholm, till Lena och Lemonia, hans nuvarande ägare. De gjorde verkligen så ont i mig att lämna honom i Stockholm men att se hur glad Lemonia var värmde ändå, jag visste att hon skulle älska honom lika mycket som jag gjorde, jag visste att han skulle få de fantastiskt bra hos sin nya familj men hela jag gick ändå sönder, Ticke var ju verkligen min bästa vän.

Familjen som köpte Ticke är verkligen en helt fantastisk familj. Dom hörde alltid av sig med en liten uppdatering om hur de gick för dom med honom, vi fick åka ner och hälsa på då och då och varje gång vi hälsade på hyllade dom verkligen Ticke och sa vilken fantastisk ponny han var, dom verkligen ÄLSKADE honom vilket alltid värmde i mitt hjärta även fast jag saknade honom varje dag.
Sen har Leomnia och Tickes resa inte vart en dans på rosor, Ticke är som jag sagt många gånger ingen lätt ponny, de var inte alltid lätt för dom, ibland ville nog även dom ge upp men skam den som ger sig och ojojoj vilka framgångar dom haft tillsammans men om Lemonia inte hade vart så modig som hon hela tiden har vart hade dom aldrig tagit sig så långt som dom ändå gjorde.

Lemonia hade tidigare tävlat mycket ponnygalopp på shettisar så självklart fick Ticke följa med på träningar, de gjorde även några starter i ponnygalopp till och med SM. Sen tror jag fälttävlan lockade mer, de tränade för Lena Bredberg, en otroligt duktig fälttävlanstränare, vi åkte och kollade på några terräng träningar samt några fälttävlans starter när vi hade möjligheter och de inte var för långt bort, Lena och Lemonia kom även upp och bodde hos oss i Leksand när de skulle starta en fälttävlan där uppe. Ticke och Lemonia har enormt många placeringar tillsammans och de hann även starta SM i fälttävlan individuellt och i lag, dom lyste verkligen på tävlingsbanorna.

De var inte många som trodde att Ticke skulle bli en bra tävlingsponny, de var många tränare och andra ryttare som tyckte att han var en idiot till ponny och aldrig skulle "bli något", de var inte många som trodde på Ticke men han har verkligen bevisat att han är en guldponny på alla sätt och vis!

~Vissa bilder är privata, från Lena och Lemonia och vissa från google/ equip ~


Sommaren/hösten 2014 fick Ticke en senskada, (första skadan han haft under alla dessa år) han vilade i nästan 1/2 år och i början på 2015 hörde Lena av sig till min mamma och kollade om vi kanske ville ha Ticke på livstidsfoder. Lemonia skulle inte tävla ponny mer och hade även en storhäst till att hinna med samtidigt som hon gick i skolan, dem ville inte att Ticke skulle tävla så mycket mer, inte höga klasser iallafall då senskadan lätt kan komma tillbaka, de ville inte sälja honom vidare till någon som troligtvis bara skulle se honom som en rosettplockare och försöka klättra i klasserna så vi fick ett erbjudande att få ha honom på livstidsfoder.
Jag minns så väl när mamma sa detta till mig, hela min värld lystes upp helt plötsligt, de enda jag verkligen ville var att Ticke skulle få flytta tillbaka till mig, att jag skulle få rida honom och bara leka och ha kul med honom igen, min bästa vän.

Och så blev de, i mars 2015 flyttade K-otic hem till mig igen och jag svävade på moln, jag kunde inte riktigt förstå att denna ponny stod i mitt stall igen, vi passade fortfarande som handen i handsken ihop.
Och i och med att välja att ta tillbaka Ticke valde jag även bort att satsa på ridningen, som ryttare, men de betyder inte lika mycket som Ticke gör för mig, han är mitt allt, han kommer alltid vara den bästa ponnyn jag någonsin haft så de var en självklarhet för mig att han skulle flytta tillbaka och jag är så evigt tacksam till Lena och Lemonia för att jag får ha honom hos mig.

~Personliga bilder och bilder tagna av min duktiga vän LISA ~

Nu är de 2 år sedan Ticke flyttade tillbaka till mig och jag är som sagt evigt tacksam till Lena och Lemonia för att jag får ha honom men jag är minst lika tacksam till min mamma som ser till att de går, som tar hand om honom alla dagar jag inte orkar, som alltid hjälper mig med honom för utan min mammas hjälp skulle jag inte kunna ha honom. Ticke har en stor plats i mitt hjärta, den största någon häst någonsin haft och han kommer verkligen alltid att ha de, han är min guldponny. Ticke är verkligen one of a kind.

Som jag redan skrivit, de har vart väldigt svårt att försöka beskriva och skriva ner allt och jag har troligtvis missat några viktiga detaljer men om ni har några frågor så ställ dem gärna så svarar jag självklart på dem.

Gillar

Kommentarer

Lemonia
,
Ni är så himla fantastiska! Vi är så glada att han får vara hos er och han har det så himla bra där, så många kramar och pussar till er båda!!! Kramar till din mamma också <3
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Ni som är helt fantastisk för att jag får äran att ha honom, så evigt tacksam för de!❤ ni är alltid så välkomna ner, lovar att han saknar er❤Ska självklart hälsa tillbaka från mamma och hälsa Lena så gott, många pussar och kramar tillbaka ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
Resantillbaka
Resantillbaka,
Åh vilken fin ponny och du med😻💖👼💒!
nouw.com/resantillbaka
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
åh tack snälla fina du, han är en riktig guldklimp! 😍👌😘💕
nouw.com/nikolinapettersson