Livet kommer att skyffla mycket smuts över dig -

texter

Detta är en liten berättelse jag läste för något år sedan som jag tror att många kan förstå och ta till sig av -

"En dag föll bondens åsna ned i en brunn. Åsnan tjöt högt medan bonden försökte fundera hur han skulle göra för att få upp den ur brunnen. Slutligen bestämde han sig för att åsnan ju var så gammal och att han ändå hade tänkt att fylla igen brunnen, då kunde han ju lika gärna begrava åsnan i brunnen direkt. Det var bara inte värt att försöka få upp åsnan ur brunnen. Han bjöd in sina grannar för att hjälpa honom med att skyffla jord och grus i brunnen.
Åsnan började nu förstå vad som var på gång och tjöt fruktansvärt. Sedan, till allas förvåning, började han lugna ned sig. En stund senare böjde sig bonden över brunnen och tittade ned. Han blev förvånad över vad han såg. När varje skyffeltag landade på åsnans rygg gjorde han något häpnadsväckande. Han skakade det bara av sig och tog ett steg upp. Grannarna fortsatte att skyffla, åsnan skakade av sig och flyttade sig sakta upp i brunnen. Snart hurrade alla när åsnan blev synlig uppe vid kanten och snart tog helt enkelt åsnan ett steg över kanten och vandrade lycklig iväg. "
Livet kommer att skyffla mycket smuts över dig. Då gäller det att ta sig ur brunnen genom att skaka av sig det som faller på dig och ta ett steg uppåt. Alla våra bekymmer är samtidigt en möjlighet att växa som människa genom att ta ny sats. Vi kan ta oss upp ur de djupaste brunnar om vi bestämmer oss för att aldrig ge upp.

  • texter

Gillar

Kommentarer

norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Livet altså... 🙄💗
nouw.com/norsketankeridanmark
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
lovebyagge
lovebyagge,
Jäklar vilken bra metafor! Den träffar mig verkligen ❤
nouw.com/lovebyagge
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
❤ massa styrka och kärlek till dig finaste Angelica, jag tänker massor på dig och hoppas att du är starkare än sjukdomen ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
C
,
Jag har också mått dåligt precis som dig och är helt utanför alla system eller vad man ska säga. Inte fått hjälp av vården. Går nu hos en privat eft terapeut som knackar på olika delar av kroppen samtidigt som man pratar.
Men får du hjälp att komma ut i arbetsliv eller det du vill göra?
Jag får inte det alls och vet inte om det bara är att slå sig ut själv och försöka.
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Usch för att du inte fått någon hjälp av vården.. 😟 hoppas det du gör hjälper dig iallafall ❤ de jag väntar på just nu, men förhoppningsvis ska jag börja arbetsträna snart genom fk och arbetsförmedlingen, jag vill börja långsamt så de förhoppningsvis blir hållbart och att jag inte stressar ihjäl mig och går in i väggen igen.. tror egentligen inte de är så bra att göra tuta och köra efter man vart sjuk, sen är de svårt för mig att säga eftersom jag inte vet exakt hur du mått eller mår, men jag tror absolut de hade vart bra för dig att börja lugnt.. :/ kan du inte försöka kontakta arbetsförmedlingen och se om dem kan hjälpa dig? 😊 stor kram
nouw.com/nikolinapettersson