Jag gör de för att lära mig att leva och inte bara överleva -


Ibland får jag frågor om varför jag går behandlingen jag gör, alltså dbt, om jag tycker de hjälper osv osv.
För någon vecka sedan kom vi fram till att de var ett halvår sedan vi skrev kontrakt, alltså ett halvår?! Och innan vi skrev kontraktet trodde jag att jag skulle vara "klar" efter ett halvår.. jo tjena.. haha.
Men helt ärligt, denna behandling är som en investering i mig själv, för att jag ska lära mig leva, för att jag ska lära mig hantera livet utan destruktiva beteenden, för att jag ska ha ett liv värt att leva. För att jag ska lära mig att leva och inte bara överleva.

Helt ärligt tycker jag att de har blivit bättre, jag har lärt mig enormt mycket, men de är fortfarande svårt att använda de färdigheterna man lärt sig när man som mest behöver dem... Men jag tror de kommer, de gäller bara att träna.
Men sen jag började i behandlingen har jag ändrat mina tankar, kanske inte bara för behandlingen i sig utan även för att jag är redo för att göra detta nu, för att faktiskt må bättre, men jag har ändrat mina tankar och framförallt mitt sätt att se på mig själv, absolut har jag sämre dagar än andra, de kommer man nog alltid ha, men jag är snällare emot mig själv, snällare än vad jag någonsin vart emot mig själv, jag har inte alltid mobbat mig själv så grovt, men jag har ALDRIG vart snäll, jag har aldrig sagt ett snällt ord till mig själv och när andra har sagt något snällt om mig till mig, har jag alltid tänkt att dem säger de för att vara snälla, inte för att dem faktiskt menar de.. Men VAD vinner andra på att ge mig en komplimang, egentligen? Idag tar jag åt mig, eller... jag tror kanske inte alltid på de, men jag försöker ändå ta de till mig, på riktigt.
JAG, Nikolina (personen som jag tappat bort för MÅNGA år sedan, personen som jag knappt vet vem de är, jag tappade bort MIG mitt i allt där jag bara ville passa in...) mitt riktiga jag, personen inom mig växer varje dag, jag har börjat tro på mig själv, och de är något man MÅSTE för att kunna leva livet, för att ta såg någonstans. Jag jobbar mycket med tankar, om allt, på dbt, men jobbar även mycket med detta själv, på sidan av behandlingen.

Förr behövde jag alltid komplimanger och bekräftelse ifrån andra, inte för att jag tog de till mig, men för att jag ändå behövde de för att kunna leva med mig själv, som någon slags bekräftelse att jag dög, idag behöver jag inte ändras komplimanger eller bekräftelse för idag känner jag mig betydligt mer stark i mig själv.

okej nu spårade de iväg lite på annat men JA, behandlingen hjälper absolut även fast de är mycket kvar så har den hjälpt hittills iallafall, och JA de är en väldigt tung och jobbig behandling, men ingenting kommer enkelt såatteeee.
Jag har absolut en lång väg kvar men jag har en bra, stark början att bygga på nu.

Jag lever fortfarande med väldigt mycket ångest och jag har väldigt mycket kvar att jobba med för att må BRA, MEN jag mår betydligt bättre i mig själv, bättre än vad jag kan minnas att jag någon gång gjort... även fast alla andra alltid trott att jag haft bra självförtroende och självbild, men icke.

Ni som har självdestruktiva beteenden,(om ni inte vet vad de är, googla de) och får möjlighet att gå dbt, tveka inte en sekund, de är värt att testa om de kan fungera för dig!

Jag duger precis som JAG är, du duger, precis som du är, den DU är - glöm aldrig de.

Gillar

Kommentarer

jossanj
jossanj,
Emma
,
Alltså DU är så jäkla bra! Och vilken resa du gör, jag är så imponerad och stolt över dig fina du! Kämpa på, du kan gå så långt om du bara tror på dig själv!!
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Men åh! Tusen tusen tack, gu vad glad jag blir!! Stor kram 😊
nouw.com/nikolinapettersson
annakarlssons
annakarlssons,
Du är så snygg & så jävla bra du skriver 😍👍🏽👍🏽
nouw.com/annakarlssons
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Men tack snälla Anna, gu vad glad jag blir!😍🙈 Och du är ju drömsnygg! 😍
nouw.com/nikolinapettersson
lovebyagge
lovebyagge,
Känner igen mig mycket i det du skriver och dbt har vart uppe på tal för mig, senast förra året. Men inte vart läge då jag va för sjuk i anorexin. Men kanske i framtiden för allt jag hört om den är att den är bra men tuff såklart. Du är så grym iaf som jobbar på och låt det ta den tid det tar. Det är ju en livsinvestering. ❤️ Massa kramar 😘❤️
nouw.com/lovebyagge
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
De är absolut inte läge när du väger för lite för din kropp behöver massor med mat för att kunna gå den tuffa behandlingen, men jag tror absolut du skulle må bra av att gå den när du mår tillräckligt bra, de är verkligen en investering i sig själv för resten av livet ❤ och egentligen tror jag alla människor skulle behöva lära sig de man lär sig där.. stora kramar till dig fina och kämpa på ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
Naatly
Naatly,
Jag tror det är så när man går i behandling att man får ett öppnare och bredare tankesätt. Kanske är det svårt att tillämpa i början, men rätt som det är faller nog bitarna på plats! Blir så glad att läsa att du är snällare mot dig själv! ❤️ Du är så bra och vacker!! KRAM 😍
nouw.com/naatly
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Ja de är nog väldigt sant och på något sätt känns de som de var precis rätt tid för mig, att jag var redo att verkligen jobba med mina tankar 😊👊🏼 stora kramar till dig finaste Nathalie 😍❤
nouw.com/nikolinapettersson
Ida,
Dbt är nåt ALLA skulle behöva gå i. Alla har nytta av det. En behandling är minst ett år sa min terapeut och en kan gå upp till tre år. Väldigt individuellt. Skönt det hjälper dig ❤
onlyonewaytogo.blogg.se
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Ja de håller jag egentligen med om, de var de första jag tänkte när jag började där, man lär sig saker allaaaa skulle ha nytta av att kunna.. jo precis, så sa dem till mig också så man skriver på ett kontrakt på minst ett år, men de kändes som så sjuuuukt lång tid då, men en grymt bra investering i en själv. Stor kram fina Ida ❤
nouw.com/nikolinapettersson
Camilla
,
Du är så himla stark vännen som har tagit dig så långt ❤️ Är så glad för din skull att du har hittat en behandling som funkar för dig, och för att du delar med dig till oss.
Många kramar 😍❤️
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Jag kämpar varje dag för de ❤ och ja de är otroligt skönt och de är absolut en behandling jag egentligen tror alla människor skulle må bra av att gå hehe 😊 hoppas du får en bra dag fina Camilla 😍 stora kramar ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
Carolinakatjasusanna
Carolinakatjasusanna,
Så fint skrivet och så stark du är! Man ska verkligen tänka på sin hälsa och prioritera den framför allt annat! Så bra att du fortsatt gå behandligen och hoppas allt ordnar upp sig helt för dig❤️ Kram!
nouw.com/carolinakatjasusanna
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tack snälla fina du! Så är de verkligen och de hoppas jag också också att de gör 😊 stor kram till dig ❤
nouw.com/nikolinapettersson
erikssontowa
erikssontowa,
du är så klok <3333
nouw.com/erikssontowa
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
De är verkligen du också!! 👊🏼❤❤
nouw.com/nikolinapettersson