hur gör man om man måste sluta bry sig om vad man tycker om sig själv? -

Många säger att man ska sluta bry sig om vad andra tycker, men vad & hur gör man om man måste sluta bry sig om vad man tycker om sig själv?

Detta är en sak jag haft jättestort problem med, jag brydde mig fruktansvärt mycket om vad andra tycker om mig och jag vet att jag tänker alldeles för mycket. Om jag har en dålig dag kan en blick från en person innebära hundra tankar "hon tycker jag är tjock, hon tycker jag är ful, hon äcklas utav mig" men i själva verket kollade hon kanske på min jacka". Men de är någonting jag lärt mig hantera, jag bry mig inte mycker alls om vad andra tänker och tycker om mig längre. Men det största problemet jag hade och har är att jag bryr mig alldeles för mycket om vad jag tycker och tänker om mig själv, vad den rösten i huvud säger. Ni är säkert många där ute som känner igen er?

Det jag menar är att när eller om man städigt har en röst i huvudet som säger negativa och dåliga saker om en exakt hela tiden är det ganska (väldigt) jobbigt. Då måste man sluta bry sig om den rösten, enklare sagt än gjort. Det är svårt att sluta bry sig om vad andra tycker, men att sluta bry sig om vad man själv tycker om sig själv är dubbelt så svårt. Man tror ju på sig själv fast det är just vid den här situationen man måste sluta lyssna och bry sig, för ingenting av det dåliga man tror om sig själv är sant.
Detta blev jätteflummigt men jag kan inte riktigt förklara hur jag menar fast jag tror att ni som känner igen er fattar direkt vad jag menar så jag behöver inte ens förklara då. Hur gör man när man måste blunda för sig själv och försöka lita på alla andra för att man har fel om sig själv? Sätt upp en spärr i huvudet och skrik tillbaka till dig själv varje gång en negativ tanke kommer, och tro inte på den, för den är ju inte ens sann. Låter enklare vad det är men jag tror att detta är ett av de största och jobbigaste sakerna, att inse att man inte kan lita på sig själv, att man inte kan se hur man själv ser ut och att nästan få höra att man själv ljuger och dessutom till sig själv.

Gillar

Kommentarer