För att träna behöver man äta - men man behöver inte träna för att äta -

Hälsa
För att träna behöver man äta. Även om vi är många som önskade att man kanske ibland hade kunnat skippa att äta och leva på luft så går det ju inte. Men mat för med sig ångest, många tänker att mat=viktuppgång. Många tänker också att man tränar för att enbart gå ner i vikt och då är det ju onödigt att äta efteråt. Då har man ju inte tjänat någonting på att springa på gymmet och gjort av med en massa kalorier om man ändå ska stoppa i sig fler kalorier.

I början när man "lever" (kallar inte direkt det att leva, lite mer att överleva) känns allting bra, man känner att man får energi av att man kan lyda tankarna och göra som dem säger. Sen ställer man sig på vågen. - några hekto eller något kilo neråt. Det känns som man skulle kunna springa hur många timmar som helst och det enda man känner är att man är glad. I NÅGRA JÄVLA MINUTER. Sen försvinner lyckan och går över till ångest. Tänk vad hemskt det hade varit om man gick upp dem där hektona eller kilona tills nästa gång man ställer sig på vågen. Tankarna är så fel och dem är så dumma mot många av oss. De ser fel och gör att vi tycker och ser fel på oss själva.

För att träna behöver man äta. Både innan träningen och efter träningen. Om man inte gör det bryter man ner sin kropp och tillslut blir man anfådd när du bara tar ett steg på löpbandet, om du ens orkat ta dig till gymmet. Lyckan övergår till självhat och en hel del ångest, till många panikattacker och nätter där man bara gråter. För att orka med att leva istället för att bara överleva behöver du mat. Men du behöver också så mycket mer än mat, du behöver skratta på riktigt och inte bara låtsas, du behöver kärlek från familjen, vänner, flick/pojkvän eller kärlek från något du älskar. Det är så mycket bättre att leva än att bara överleva och att skratta istället för att låtsas. Träning behöver inte alltid vara något som är kopplat till tvång, till ätstörningar eller till något anorexins röster säger till dig.

Träning ska vara roligt och bra, vilket jag är otroligt glad över att kunna säga idag, att träningen för mig är rolig, den får mig att hoppa på moln av lycka, att växa i mig själv, att må bra och de är något som jag ÄLSKAR, de är inte kopplat till ätstörningen, viktnedgång eller tvång överhuvudtaget längre vilket jag är otroligt stolt över, jag är stolt över att jag tagit mig hit, jag är stolt över att jag hittat lyckan och glädjen i att träna igen.
  • Hälsa

Gillar

Kommentarer

annahss
annahss,
Så klokt skrivet gumman! Du har kommit så långt i ditt tänk! <3
nouw.com/annahss
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Men åh, tack snälla fina Annah, värmer massor att få höra ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
Suzzies
Suzzies,
Otroligt klokt och bra sagt!!! ❤️😘
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Men åh, tack snälla, vad glad jag blir!! 😃 😘💕
nouw.com/nikolinapettersson
Naatly
Naatly,
Du är bäst! ❤️
nouw.com/naatly
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
DU ÄR BÄST! ❤ och jag tänker på dig och håller mina tummar och tår om att de går bra idag 💕
nouw.com/nikolinapettersson
Camilla
,
Du är så bäst vännen ❤️ Du ska vara riktigt stolt över det jobb du gör och fortfarande gör. Du är min stora inspiration. Många kramar
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Men åh, tack snälla Camilla, jag försöker vara de.. 😘 de värmer otroligt mycket att få höra ska du veta!!❤ hur är de med dig?? ❤ Bamsekram
nouw.com/nikolinapettersson
Beteendevetaren,
Jag har gått från anorexia till hetsätning och övervikt på 10-12 kg sedan 5 år tillbaka. (Är 158 cm väger 62-64 kg) Jag har inte tränat överhuvudtaget alls på över 1,5 år. Jag blir ledsen av att se på mig själv och känner mig totalt misslyckad och får dödsångest av och till.
www.beteendevetaren.se
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Otroligt tråkigt att läsa att du mår så dåligt idag... Psykisk ohälsa är inte att leka med men du, glöm aldrig att du är värdefull och fin, säg de högt till dig själv varje dag, DU förtjänar att få må bra! Kram
nouw.com/nikolinapettersson
idela
idela,
så fint du skriver!!
nouw.com/idela
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Åh, tusen tack, vad glad jag blir! ❤
nouw.com/nikolinapettersson