Flickan med leendet -

Psykisk ohälsa, Min historia

Det här är ett inlägg som jag har publicerat tidigare.

Jag var alltid flickan med leendet, flickan som alltid var glad och som det verkade gå perfekt för. Jag var flickan som hade växt upp, jag var flickan som borde mått jättebra.
Jag var flickan som flummade runt i skolan, log, skrattade och verkade ha energi för fem personer.

Men samtidigt var jag flickan med de mörka tankarna, jag var flickan med det fejkade leendet. Jag var flickan som var van vid att spela spelet, spelet att se glad och pigg ut för att gömma vad som egentligen rörde sig inom henne. Jag var flickan som såg varje dag som en ny mardröm, som levde i bubblan av att ”om bara jag överlever idag kommer jag må bättre”. Jag var flickan som gömde sig. Flickan som kom hem från skolan och svalt sig själv för att sedan träna ännu mer.

Jag var flickan som tröstade sin ångest och allt jag bar på genom att kontrollera maten och utsätta mig för dumma situationer där jag skulle skadas. Jag var flickan som inte förtjänade något bra, framförallt inte att må bra. Jag var flickan som blivit utsatt för så mycket och som tillslut inte vågade lita på någon. Jag var flickan som tog en överdos. Jag var flickan som lades in på sjukhuset med en kropp som höll på att kollapsa. Jag var flickan som inte passade in, flickan som såg vatten som något hemskt eftersom det var livsnödvändigt. Jag var flickan som kände sig lyckad när läkarna berättade om hur dåligt hennes kropp mådde, och som levde med tankarna av att hon inte ville vara kvar. Jag var flickan som inte ville dö men som inte orkade leva.

Jag var flickan som inte ansåg sig tillräckligt smal för att passa in på sjukhus eller för att få hjälp. Jag var flickan som låtsades vilja bli frisk, som åt för att hålla sina föräldrar lugna men inom sig hade kvar alla ätstörningstankar men även flickan som till slut bestämde sig för att vilja vinna.

Gillar

Kommentarer

liierh
liierh,

Vilken fighter, så inspirerande! <3

nouw.com/liierh
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tusen tusen tack fina du de värmer ska du veta ❤
nouw.com/nikolinapettersson
sampa
sampa,

riktigt starkt må jag säga, en bra förebild för många!

nouw.com/sampa
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Men åh!!!Tusen tusen tack fina du, dina ord värmer verkligen ska du veta ❤ kram
nouw.com/nikolinapettersson