Flickan med leendet -

Jag var flickan med leendet, flickan som alltid var glad och som det verkade gå perfekt för. Jag var flickan som hade växt upp och blivit vacker, flickan som borde mått jättebra.
Jag var flickan som flummade runder i skolan, som verkade ha energi för fem personer.

Men samtidigt var jag flickan med de mörka tankarna, jag var flickan med det fejkade leendet. Jag var flickan som var van vid att spela spelet, spelet att se glad och pigg ut för att gömma vad som egentligen rörde sig inom henne. Jag var flickan som såg varje dag som en ny mardröm mot begäret, som levde i bubblan av att ”om bara jag lyckas idag kommer jag må bra”. Jag var flickan som gömde sig. Flickan som gick hem och svalt sig själv för att sedan träna ännu mer.
Jag var flickan som tröstade sin ångest med att kontrollera maten. Jag var flickan som inte förtjänade något bra, framförallt inte att må bra. Jag var flickan som lades in på sjukhuset, med kroppen som höll på att kollapsa. Jag var flickan som inte passade in, flickan som såg vatten som något hemskt eftersom det var livsnödvändigt. Jag var flickan som kände sig lyckad när läkarna berättade om hur dåligt hennes kropp mådde, och som levde med tankarna av att hon inte ville vara kvar. Jag var flickan som inte ville dö men som inte orkade leva.
Jag var flickan som inte ansåg sig tillräckligt smal för att passa in på sjukhus eller för att få hjälp. Jag var flickan som låtsades vilja bli frisk, som åt för att hålla sina föräldrar lugna men inom sig hade kvar alla ätstörningstankar. Jag var flickan som hade bestämt sig för att onyttiga saker inte var något som hon någonsin skulle stoppa i sin mun, men även flickan som till slut bestämde sig för att vilja vinna.

Gillar

Kommentarer