ett gammalt inlägg -

Det du tänker om dig själv tänker inte andra om dig. Det kan hända att man tycker att man inte är tillräckligt fin, att man har för stora lår eller tjock mage eller tvärt om, för smala lår och en för smal mage, att man inte har det håret man vill ha, inte dem finaste ögonfransarna eller de perfekta läpparna. Medans du tänker detta om dig själv kan jag lova dig att det finns massor av personer där ute som tänker precis tvärt emot vad du tycker om dig eller inte ens tänker på de småsakerna du själv stör dig på. En tjej som ogillar sitt hår får kanske ofta höra att hon har såå fint hår och en annan som hatar sina ben får ofta kommentarer om hur snygga hennes ben är. Sedan att man själv inte ser dessa sakerna är en helt annan sak men man tror alltid att bara för att man själv tycker detta så tycker alla andra i världen också det.

Det jag menar är att andra tänker inte negativa saker om dig bara för att du gör det. Det är en stor skillnad mellan tänkandet och verklighet och speciellt om liknande tankar som dessa. Egentligen borde man inte bry sig någonting alls om vad andra tycker eller tänker om en och man borde vara säker på sig själv. Tyvärr är det inte såhär vi människor fungerar, inte alls. Vi triggas dagligen med modeller smala som stickor, lår som tandpetare och bantningsprogram på tv, bikinimodeller som har den perfekta kroppen, den perfekta magen och de perfekta benen och dessutom inte en enda leverfläck på hela kroppen-hej photoshop till hela kroppen. Vi alla vet om att allting är redigerat (oftast) ändå går våra hjärnor på det varje dag. Sätter upp insperatinosbilder på väggarna, har en massa bilder på mobilen av "drömkroppen" som egentligen inte finns. Visst, vi kan träna och vi kan gå på diet men vi kan aldrig uppnå det resultat vi vill ha och dessutom känna oss nöjda och älska oss själva. Nu syftar jag inte på dessa personer som är med i biggest loser osv utan de som redan har problem med maten och dessa tankarna, de som har ätstörningar, bulimi och anorexi osv. på en skadlig nivå. 

Dessa appar, tvprogram och alla planscher på busshållsplatser om banting, olika metoder, -Ät special K och gå ner x kilo i veckan. "En gamal metod tas till igen, du förlorar 5 kilo i veckan och du märker hur magen bli mindre, utan att ens träna". Jag vill nästan skratta när jag ser det, det går inte till såhär, visst ät du bara Special K men tro inte att du ska gå ner i vikt och dessutom se ut som om du skulle ha tränat på gymmet varje dag i tre år. Även fast jag vet om detta så är det någon röst eller någon äcklig sak i min hjärna som vill att jag prövar detta. Så fort det står banting någonstans är det precis som om ögonen dras dit för att bara kolla. När jag och ja alla ni andra också vet att det är så fel.
istället för dessa appar, tvprogram och planscher om bantning borde det vara appar, tvprogram och planscher om hur bra du är som du är, hur man börjar tycka om sig själv istället för att finna alla dessa fel som egentligen inte ens är fel. När man åker buss, hur kul är det att se dagligen "gå ner i vikt genom denna gamla metod, bli smal på två veckor". Det skulle varit så mycket roligare om man hade sett "lär dig att tycka om dig själv" eller varför inte "vad vacker du är, precis som alla andra är". För det är sant även om jag eller många andra inte tror på det så är det sant. Andra tänker inte det du tänker om dig själv, då hade denna sjukdomen inte funnits. En person som ligger där i sängen med en droppställning bredvid sig och med tårarna i ögonen när ett äpple ska ätas, hon är förtvivlad över att hon måste äta det för hon är ju så fruktansvärt tjock (tycker denna person). Det stämmer ju inte, hon hade inte legat med en droppställning och varit inlagd om hon inte hade varit så mager att hennes hjärta hade kunnat sluta närsom. Det andra ser är en mager tjej som tappat sitt hår, är blå under ögonen och inte har något liv i ögonen (jag pratar om när det gått väldigt långt ner i sjukdomen), massvis med hår på hela kroppen som inte ska vara där. Medans hon själv ser en person som är så tjock, en person som hon inte tycker är hon, det är bara en sak som finns där utan anledning. Revbenen som skaver mot sängmadrassen är fettklumpar. Äckelsjukdom. När ska man förstå att andra ser eller tänker inte som en själv. De gör faktiskt inte det hur svårt det än är att se.

Gillar

Kommentarer