Att kämpa emot anorexin helt själv -

Psykisk ohälsa, Anorexia

Folk säger ofta att dem förstår min resa jag gjort, men helt ärligt tror jag ingen gör de..

Jag tror att dem som själva kämpat emot anorexia kan förstå lite, en del av resan jag gjort, men dem som verkligen kan förstå resan bäst är nog dem som SJÄLVA kämpat emot anorexin helt själva.
Ni som tagit er ur sjukdomen, tänk er att göra den resan ni gjort själva, ensamma, helt utan stöd från en ätstörningsenhet eller psykiatrin, att ta sig ifrån döende till levande själv, utan något stöd av en ätstörningsenhet eller psykiatri.. helt ärligt kan jag knappt förstå själv att jag tagit mig så långt som jag faktiskt har gjort SJÄLV.

Självklart är ALLAS resor enorma och olika och att kämpa med sjukdomen är TUFF för alla.

Jag blev erbjuden inläggning i Lund i våras, de tackade jag nej till för jag gick NER i vikt under veckan jag var där, att vara inlagd där ifrån de som var min trygghet och dem som kände mig klarade jag inte av. Dem kunde även erbjuda mig dagvård när jag gått upp x antal kg själv men de har jag redan testat tidigare och de var något som verkligen inte fungerade för mig, de jag önskade och sa att jag ville var ha en samtalskontakt genom dem, få träffa en psykolog... Men nej de kunde dem inte erbjuda mig... Även patienterna på avd sa att jag aldrig skulle fixa de själv hemma, inte när jag åt så lite som jag gjorde.. men med en jävla anamma och envishet kan man ta sig en bit på vägen själv, men Nej, jag är inte frisk än.

Så där kunde jag bara välja att ge upp helt, att dö, eller kämpa för de friska helt själv...


Resan jag har gjort har vart enormt tuff för mig, (även för mina närmaste!!) de har vart en helvetes jävla resa att ta sig igenom själv, och nej, jag är inte fri och frisk än, vad som egentligen är friskt har nog alla olika definitioner av, men att jag faktiskt ha tagit mig sig så långt som jag ändå gjort helt utan stöd eller hjälp av sjukvården är jag faktiskt stolt över, dock har jag fortfarande rejält mycket ångest som jag inte alltid kan hantera så bra... De har vart ett rent helvete och de är de fortfarande..

De är få som förstår hur jävla mycket jag kämpat, hur jävla tufft de är att leva med anorexi, hur jävla tufft jag fortfarande har de och hur otroligt tufft de är att försöka ta sig ur den sjukdomen...

Utan mina anhöriga hade jag aldrig stått där jag står idag, utan min mamma, min sambo och mina vänner som aldrig gett upp om mig och alltid stöttat mig hade jag aldrig orkat kämpa, jag hade inte levt idag, jag hade gett upp för länge sen, jag har förlorat många fina personer på vägen, men ni som finns kvar, ni vet vilka ni är, jag älskar er oändligt mycket!

Anorexin har vart min trygghet, en nära, men jävligt ond vän, som tagit så otroligt mycket ifrån mig under alla dessa år..

Gillar

Kommentarer

Starkareändutror
Starkareändutror,
Du är så otroligt stark underbara du!! Allas resor är olika och du är så bäst som kämpar på! Du kommer klara detta och du är starkare än du tror! Kram❤️❤️
nouw.com/starkareändutror
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
ullijonsson
ullijonsson,
Jobbigt mot en sån hemsk sjukdom,du är en fighter ❤️ Många styrkekramar ❤️
nouw.com/ullijonsson
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
jossanasplund
jossanasplund,
Vännen! En riktig kämpe! Jag förstår dig och din text. En ond vän som ändå är så nära. Man vill visa alla och sig själv att man kan, på riktigt. Samtidigt som det gör så ont. Att förlora personer och att fightas mot sig själv. Man ska ta vara på de personerna som finns kvar och stöttar. De är kärlek och trygghet. Strävar själv att bli frisk, på riktigt 😊 Kramar till dig!
nouw.com/jossanasplund
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Camilla
,
du är så otroligt stark som har kämpat helt på egen hand och tagit dig så långt ❤️ Finns inga ord för den enorma styrka som du besitter! Är så imponerad av dig. Kramar
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Stora kramar ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson
Ida,
Jag kan relatera till viss del. Har fått vård mot min anorexi men aldrig blivit frisk för det. Tror ibland att vården inte passar alla. Själv blev jag sämre av att vägas, följa matscheman och leva med andra sjuka. Underbart att du haft sånt stöd i din familj och kärlek ❤
onlyonewaytogo.blogg.se