Det är som allt de onda vill ut -

Anorexia, Psykisk ohälsa

"Det är som att allt det onda vill ut: det river och klöser och kämpar för att kroppen inte ska äta"

Denna meningen såg jag på en tjejs blogg för länge sen men tyckte den var så himla bra och jag vet att några av er som läser min blogg är just vid det stadiet. Där det känns som att det är någonting inuti ens kropp som vill ut. Det känns som att någonting skriker, slåss, river på insidan av en själv men det går inte att förklara och ingen fattar. För ingen kommer någonsin fatta om man skulle berätta det och säga att det är för att anorexin leder och kroppen kämpar emot sig själv. Denna känslan är bland det värsta jag varit med om och det känns på riktigt som att man hade kunnat ta i sönder allting, och då menar jag verkligen allting.

Som tur är så har jag inte denna känslan så ofta nu för tiden men det fanns en period, då jag var mycket sämre och speciellt då jag var inlagd. Jag kunde aldrig beskriva det men nu när jag såg den meningen var det som att någon tog den ur min mun, det är precis så det känns. Som att man kämpar emot sig själv och som att kroppen går sönder. Det är fruktansvärt men det viktigaste är att komma ihåg att det går över även om det inte känns så i den stunden. Det finns inte mycket man kan göra och jag minns hur jag fick panik varje gång denna känslan kom, jag kunde slå mig själv om och om igen, rivas och bara gråta för det känns helt fruktansvärt och ni som inte förstår kommer antagligen tycka att det låter skumt, konstigt och säga psykbryt. Men det är verkligheten och istället för att mörklägga det måste man prata om det, för att hjälpa andra. Innan trodde jag att jag var ensam om att känna så så detta skriver jag till er som känner såhär just nu att ni inte är ensamma och att det kommer gå över bara ni orkar kämpar på.

~ Bilden är tagen av LISA ~

Gillar

Kommentarer

Starkareändutror
Starkareändutror,
Den quoten beskriver känslorna och förhållandet mellan anorexin och kroppen väldigt bra! Och älskar din fina reflektion!
nouw.com/starkareändutror
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
ja den gör ju verkligen de! Tack snälla fina, starka du 😘 kram
nouw.com/nikolinapettersson
carolinamikaela
carolinamikaela,
Ja bra mening som jag med kan relatera till, men precis som du inte så ofta längre. Miljarder kramar finaste du ❤️❤️
nouw.com/carolinamikaela
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tyckte den satte ord på känslor jag själv har haft svårt att sätta ord på väldigt länge... 😊 Jag är otroligt stolt över oss som tagit oss hit där vi är idag, fy fan vad vi är bra!!! Miljarder kramar tillbaka till dig min finaste ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson