det är enklare att låtsas -

Många säger att när du tänker en negativ tanke om dig själv ska du direkt tänka två positiva om dig själv. För att ta bort det negativa eller något antar jag. Detta har jag fått höra tusen gånger och jag har aldrig fattat hur man gör. Jag har bara nickat och sagt mm, men aldrig lyckats. Jag har försökt, om och om igen men inte tycker jag bättre om mina ben eller min kropp eller mig själv för det. Antingen har jag för lite tålamod eller så är det bara så, att jag inte kan. Men andra har ju lyckats och jag har aldrig fattat hur man gjort. De säger det som att det är enkelt, att det bara är till att säga något positivt om sig själv och sen är nästan allting bra.

Jag har aldrig lyckats. Jag kan stå och säga att jag har fina ögon, fint hår och fina händer men det är en heeeeelt annan sak att verkligen tro på det. Det är så sjukt lätt att lura någon och ännu värre är det när man lurar sig själv. Jag kan säga till mig själv att jag har exempel fina ögon men jag tror inte på det. Det är två helt olika saker, att säga något men att sen mena det.

Hur gör dem som säger positiva saker om sig själv och hur gör dem när dem samtidigt menar det? Jag har verkligen ingen aning. Men jag tror att man måste vilja i alla fall. Man måste nog vilja tro på det man säger och där brister det för mig. För jag är alltid tveksam.

Jag tror faktiskt inte så mycket på det här med att så fort man får upp en negativ tanke ska man säga två positiva. Kanske för att jag inte lyckats, jag vet inte. Men jag tror faktiskt på att så fort rösten i ditt huvud(Ni som förstår ni förstår och ni som inte förstår, förstår helt enkelt inte)säger att du exempelvis är tjock ska man inte bry sig om den. Bara typ trycka bort den och intala sig själv att det är en sjuk röst. Det är det som kallas insikt, att man vet om att man är sjuk. Inte för att det är lätt att veta när det är den sjuka rösten som pratar eller om det faktiskt är en själv. Eller om sjukdomen luras så att man tror att det är en själv som pratar men så är det sjukdomen. Den luras såååå mycket. Men i alla fall, jag tror att om man ibland kan intala sig själv att det är en sjukdom som säger till en att man är tjock så blir det lite lättare att säga emot den. För den rösten stämmer inte, den är falsk och den är sjuk. Om man inte bryr sig om den (det där lät ju jättenkelt men det är det ju inte men ah, hoppas någon fattar vad jag menar) och vet att det är en sjuk röst som säger till en kan det tillslut bli lättare och lättare att förstå att den rösten har fel. Man kan ju alltid prova, sen om det fungerar vet man aldrig men prova kan man alltid

Gillar

Kommentarer