De ska inte vara skämmigt att må psykisk dåligt -

texter, Psykisk ohälsa

Ett stort tips som jag verkligen tycker ALLA ska göra är att kolla på Djävulsdansen på Svt. Har skrattat och gråtit om vart annat när jag kollat på deras avsnitt. Har bara hunnit kolla på säsong 2, de är en säsong som handlar om psykisk ohälsa och folk runt om de med psykisk ohälsa. Säsong 1 kommer jag kolla igenom nästa vecka, men tror garanterat att den är lika bra som säsong 2.
Så alla ni, ta er tid att kolla eller bara lyssna på Djävulsdansens serie. Jag tycker verkligen de är så bra att psykisk ohälsa får mer och mer uppmärksamhet och även att man inte glömmer de runt omkring den som lider av psykisk ohälsa. De är verkligen SÅ jävla bra. Dom pratar och berättar om så viktiga saker och gör de på ett riktigt bra sett.
Avsnitt ett handlar om hur de är att leva i en kärleksrelation med någon som har en psykisk sjukdom, avsnitt två handlar om hur de är att växa upp i en familj där någon får en psykisk sjukdom och avsnitt tre handlar om hur de är att vara förälder till ett barn som drabbas av psykisk ohälsa. Efter första avsnittet förstår jag verkligen Takida/ Stiftelsens låttexter så mycket bättre även fast jag alltid tyckt dem vart sjukt fina och bra och älskade verkligen när jag fick höra dem live när jag jobbade på en nattklubb förra året. Sen är jag själv så evigt tacksam för att min pojkvän hanterar mig och mina sjukdomar så bra, jag är så evigt tacksam för allt min mamma har orkat stå ut med, allt hon orkat gå igenom pga mig, utan henne hade jag aldrig orkat kämpa, utan henne hade jag gett upp förr när jag mådde som sämst.
Vart lite rörigt och personliga tankar men jag tänker inte skriva mer specifikt om avsnitten utan tycker verkligen att alla ska ta sig tiden att se dessa program.

Gillar

Kommentarer

Ida,
Sista avsnittet nu i torsdags handlade om ätstörningar bla. Så bra!
onlyonewaytogo.blogg.se
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Såg de, verkligen så gripande och viktigt de dom säger och tar upp! 😊
nouw.com/nikolinapettersson