De är okej att inte vara okej -

Psykisk ohälsa

det är för många väldigt skämmigt och skamligt att inte må bra, jag själv har fått för många "men ryck upp dig nu då" "men skärp dig, såhär kan du ju inte hålla på" "men ät då" - men vad gör man när man är låst i sig själv, depressioner och ätstörningar är inte lätta att ta sig ur... hade de bara vart att rycka upp sig, hade jag gjort de för länge sen, hade de bara varit att äta hade jag gjort de för SÅ JÄVLA länge sen...

Folk vet sällan inte vad psykisk ohälsa är. De är läskigt hur folk med psykisk ohälsa blir behandlade av andra i detta samhälle och av sjukvården, fy fan alltså, kommer aldrig glömma hur jag blev bemött i kstad och är glad att en sjuksköterska la in mig den natten annars hade jag nog inte levt idag..men jag blev även hemskickad där ifrån dagen efter.. samma i mora när jag gjort mitt andra självmordsförsök... skulle verkligen aldrig klarat mig utan min mamma.. Samhället måste lära sig att acceptera psykisk ohälsa och folk måste lära sig att de är okej att inte vara okej. de är inte fult att må dåligt och framförallt, DU är aldrig ensam.

Gillar

Kommentarer

HelenaMaria
HelenaMaria,
Håller med dig Nikolina!
Om det vore så simpelt som att "Rycka upp sig" eller "Bara äta" hade varken depression eller ätstörningar existerat.
Det är inte direkt som att man säger till en person med brutet ben att "Sluta larva dig. Släng kryckorna o gå för tusan!"
Bara för att det som gör ont i en inte syns betyder inte det att man inte påverkas av det. Tror det är det som skrämmer folk som inte själva har erfarenhet av psykisk ohälsa, att de blir osäkra när de inte kan se/definiera "problemet."
Ta hand om dig ❤️
nouw.com/helenamaria
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
PREEECIS! Där satte du ord på de! tror verkligen precis som dig om att de skrämmer folk som inte har någon egen erfarenhet av de... Ta hand om dig också och hoppas du har en bra kväll!! 😊 Kram <3
nouw.com/nikolinapettersson
resantillsammans
resantillsammans,
Du har så jäkla rätt, det är OKEJ att inte vara okej, ta hand om dig <3
nouw.com/resantillsammans
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
De är verkligen så... ta hand om dig fina, du är grym!!! ♡
nouw.com/nikolinapettersson