dala abc -

Min historia, Psykisk ohälsa

En del ur min historia - Minns inte så detaljerat under denna tiden heller då mitt huvud inte hade näring till att minnas så mycket.

Morgonen efter jag blivit utskriven och kommit hem svimmade jag igen, jag har lite i efterhand förstått att de vart för sömntabletterna jag fick, de drar ner mitt blodtryck och puls så mycket att jag lätt svimmar dagen efter då detta hänt flera gånger. Jag satt och verkligen försökte trycka i mig frukosten hur jobbig ångesten än var emot mig, sen tror jag bara att jag skulle gå och lägga mig i soffan för jag kände mig så dålig, min kropp var så svag, men jag kom aldrig så lång, jag ramlade ihop på golvet, jag blev livrädd. Sen minns jag bara att mamma och syster var riktigt riktigt oroliga och satt med mig och hjälpte mig ut i bilen för att åka till dala abc igen. Jag tror de var då de var ett bedömningssamtal och de ansåg att jag behövde en akutplats och skulle börja redan efter helgen.
I början åt jag, sen låg jag mest inne i ett rum under ett bolltäcke och vilade, jag var så trött, så utmattad, min kropp var helt slutkörd... Efter någon vecka där började jag äta mer i "gruppen" men hade fortfarande väldigt svårt för att äta framför andra, vilket jag har än idag.. Tillslut började jag stänga av och bara åt, de fungerade, jag gick ju upp i vikt precis som de ville, nästan 20kg på 4 månader, men mitt psyke blev bara värre och värre och ingen hjälpte mig med den biten, jag fick aldrig riktig hjälp med att övervinna alla mina hjärnspöken och demoner.. En personal som jag verkligen saknar försökte verkligen hjälpa mig, hela tiden försökte hon stötta mig men någonstans på vägen tappade hon mig..
Jag började en gruppbehandling KBT, vilket verkligen inte fungerade för 5 öre för mig, jag kom ingen vart med hjälp av den behandlingen och i stort sett hjälpte inte dala ABC mig mycket alls med min anorexi, eller jo, jag gick upp i vikt, vilket jag även gick ner väldigt fort igen när jag sa upp min kontakt där, de hjälpte mig aldrig tillräckligt med de psykiska, de var tänkt att leksands psykiatri skulle mött upp och börja hjälpt mig med mitt psyke och allt jag gått igenom samtidigt som jag gick på dala abc, men de hände aldrig.... Sommaren 2015 sa jag upp min plats på dala abc då jag ansåg att de inte hjälpte mig någonting, jag gick ner i vikt igen, men inte extremt mycket, jag var underviktig men inte kraftigt underviktig och några månader senare flyttade jag till staden som jag alltid drömt om att få bo i, staden som alltid känts mer som hemma för mig än Leksand.

Jag är dock sjukt glad och tacksam över de patienterna på dala abc jag lärt känna och blivit vän med, jag vet att de är vänner för livet även fast jag bor långt ifrån dem de finns alltid där och förstår på ett speciellt sätt.

Massa goda mellanmål tillät jag mig själv att äta

Har så gott som inga helkroppsbilder på mig själv ifrån när jag var som störst, men från bilden längst till väster till den längst till höger skiljer de minst 10kg iallafall

​1, världens bästa Jenny 2, En av alla gånger jag vart på akuten pga att jag svimmat
3, En bild från sommaren 2015 när jag gått ner 10-15kg från när jag var som störst 4, En sliten, trött tjej men med ett sjukt mycket finare och tjockare hår än vad jag har idag, haha. Håret mår bra av mat, kroppen mår bra av mat...

Gillar

Kommentarer

resantillsammans
resantillsammans,
du är så stark, kramar <3
nouw.com/resantillsammans
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Kan verkligen bara säga detsamma! <3
nouw.com/nikolinapettersson
lisawahlander
lisawahlander,
Du är verkligen inspirerande, för du är här idag, du tar dig framåt fast de kanske inte känns så (vad vet jag) men jag lovar dig att det kommer bli helt bra en vacker elr regnig dag! ❤️😘
nouw.com/lisawahlander
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Älskade vän <3 Alla dina ord betyder SÅ mycket <3 och jag hoppas verkligen att de blir de en vacker dag <3 <3
nouw.com/nikolinapettersson