Att vara tideffektiv -

Tips

Något jag ofta tänker på och faktiskt själv jobbar mycket kring, det är något jag lärde mig redan som ungdom, men har behövt jobba lite extra med det igen sen jag började plugga, det handlar såklart om att planera sin tid.

Om vi bara tar sen jag började plugga igen så har det varit väldigt viktigt för mig att vara medveten om min tid och att kunna planera den. Inte bara för att hinna med allt i skolan, stallet, träning, läkarsamtal osv utan även för att planera in min vila, vilket är något som är viktigt för mig för att jag inte ska krascha. Jag är bra på att bara köra på tills jag inte orkar ta mig upp ur sängen. Så att planera min tid är väldigt viktigt för mig. Att vara medveten om vad man faktiskt lägger sin tid på och om det ger en något. Hur många timmar man lägger på skolan, hur många timmar man lägger i stallet, hur många timmar man lägger på vila, hur många timmar man lägger på telefonen, sociala medier osv.

Och det här med sociala medier, det kan faktiskt vara som vila för vissa, det kan vara ett sätt att koppla av, men om man känner att man har för få timmar på dygnet eller liknande så tycker jag att man ska försöka planera sin tid mer, använd en kalender och skriv ner vad man ska göra och hur mycket tid saker behöver, testa att inte använda någon app för sociala medier och utnyttja den tiden man faktiskt har. Mobilen och sociala medier är en tidstjuv och genom att lägga bort den när man har mycket att göra så blir man verkligen mer effektiv. Vad skulle ni kunna effektivisera mer tidsmässigt i eran vardag?
Precis som det är viktigt att hålla koll på hur mycket tid man lägger på olika saker hemma eller i skolan så är det även bra att kunna ha koll på hur många timmar man lägger på olika arbetsuppgifter på jobbet vilket tojsystem.se, som jag även skriver inlägget tillsammans med, har en bra lösning genom tidrapportering, dem hjälper kommuner, småföretag och organisationer över hela världen med att spara tid, pengar och få bättre kontroll vilket är något som är bra för alla företag.

Bild lånad härifrån

  • Tips

Gillar

Kommentarer

artist
artist,

Så viktigt. Själv behöver jag bli bättre på att utnyttja tiden mer effektivt. Får jobba med det! Kram!💜

nouw.com/artist