Att uppmärksamma framsteg -

Min vardag, Psykisk ohälsa, Anorexia

~ En lista och text från 2015 ~


Jag vill:
- Kunna äta allting
- Kunna äta utan ångest
- Slippa hata min kropp
- Slippa ha en massa måsten som har med träning att göra
- Kunna ha på mig vad jag vill
- Kunna göra vad jag vill och orka det
- Slippa ha panik över min kropp och vikt
- Inte att allting ska fokusera kring vikten och kroppen
- Inte förstöra mer för familjen ...
- Kunna hitta på allting med vänner och även kunna äta det dem gör UTAN att behöva säga nej eller "dö" efteråt
- Slippa hata mina ben och skämmas över dem
- kunna äta mat från tex donken utan att få så grov ångest så jag hellre vill dö
- Kunna må bra på riktigt...
- Kunna le på riktigt och inte ett fejksmile när någon frågar hur jag mår (jag ler på riktigt också såklart, men vill inte att fejksmilet ska finnas alls)

Jag vill vara nöjd med mig själv, jag vill vara glad och lycklig, jag vill leva på riktigt. Frågan är bara när jag kommer få göra det eftersom jag inte tillåter mig att göra det..

Acceptera kroppen -
När man känner att ens kropp är ett objekt istället för ens egen kropp. Vad gör man då och hur känns det? När man tittar sig i spegeln och känner att det inte är en själv man kollar på, det är bara en sak som är i vägen för allt och alla och som man dessutom tycker är tjockt och fult. Man känner att det inte tillhör en även fast man sitter ihop med sig själv. Man vill helst av allt bara "gå ur" sin kropp, lämna saken eller den så kallade kroppen och få något nytt.

Denna känslan är fruktansvärt jobbig och ännu jobbigare är det när man hela tiden går runt och hatar det här objektet som är ens egen kropp. Det känns verkligen som ingen någonsin kan göra något åt det och när man bara hör kommentarer som "Du får lära dig att älska dig kropp" blir man bara ännu mer irriterad för hur fan lär man sig att acceptera något som man hatar mest av allt, och det värsta av allt, hur lär man sig att acceptera något som inte ens känns som mitt? - jag vet att man måste jobba med tankarna, men de är så förjävla svårt...Denna lista och text här över skrev jag 2015 och nu, 4 år senare kan jag verkligen säga att jag IDAG kan allt detta ur listan, eller ah, förutom dom 2 längst ner men det beror inte på anorexin, och det gör mig verkligen glad, glad ända in i själen. Jag trodde aldrig att jag skulle komma hit, där jag kan allt ur listan och även kan acceptera min kropp, något som jag aldrig någonsin trodde att jag skulle kunna, jag visste att andra kunde, men jag trodde verkligen inte att JAG skulle fixa det.. Även fast jag inte mår bra fysiskt än så är jag verkligen fri från anorexin. Livet har så enormt mycket att ge om man bara tillåter sig att uppleva och känna det och jag ville nog bara påminna alla som kämpar om att det verkligen går att bli fri och frisk ifrån anorexin, om man bara vill och ger det tid.

Gillar

Kommentarer

Victoriaflyman
Victoriaflyman,
fina & grymma du!!<3
nouw.com/victoriaflyman
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Fina fina du 🤗🙏🏻❤
nouw.com/nikolinapettersson
Naatly
Naatly,
Du är så BRA vännen! ❤️ Kram
nouw.com/naatly
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Det är verkligen du med fina fina Nathalie 🤗🥰❤
nouw.com/nikolinapettersson
carolinelovkvist
carolinelovkvist,
KRAM och hejahejaheja dig!!❤️
nouw.com/carolinelovkvist
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tack fina du 🙏🏻🤗 stor kram tillbaka ❤
nouw.com/nikolinapettersson
thegoldendog
thegoldendog,
Vad fint att se ett inlägg om framsteg! O de två sista punkterna är ju rätt "stora" saker också, som sträcker sig för vad allt av livet har för stunden förutom anorexin. HEJJA DIG! Sån förebild! <3
nouw.com/thegoldendog
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Ja, tycker det är viktigt att ha fokus på framstegen också 🤗 och precis så som du skriver är det! 🤗 och TACK, värmer så mycket att läsa 🙏🏻🥰 stor kram
nouw.com/nikolinapettersson
Sophia
,
Kram❤️❤️
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Stor kram fina Sophia 🥰❤
nouw.com/nikolinapettersson
artist
artist,