Att jobba med barn -

Tips

När jag gick ut gymnasiet så började jag jobba lite som vikarie på skolor och förskolor, jag jobbade som vikarie i olika perioder i något år och jag jobbade med barn från förskolan upp till årskurs nio.
Jag fick personligen utvecklas inom min roll som ledare, lära ut massa kunskap, hjälpa barn och se dom utvecklas och växa, hantera konflikter och problem som uppstod och även bara hänga, läsa och leka med helt ofiltrerade barn vissa dagar. Under de perioder som jag var vikarie minns jag att jag utvecklades något enormt som person, jag fick se både bra och sämre sidor med att jobba som lärare/vikarie och jag tog med mig många lärdomar ifrån den perioden. Att lära ut, vara en vuxen i skolan, bland barn, som vikarie eller lärare är en väldigt viktig roll och man ska verkligen ta vara på den. Om man vill jobba som vikarie finns det flera olika sätt man kan gå till väga, i vissa kommuner finns det specifika företag som man kan ansöka till för att jobba som vikarie och i andra kommuner kan man bara kontakta själva kommunen. Om man istället vill boka vikarie så kan man i Stockholm boka vikarie via bildapersonal vilket även är dem som jag skriver detta inlägg tillsammans med.
Jag har flera fantastiska minnen från när jag var vikarie, men ett speciellt som jag ville dela med mig av är från när jag var vikarie på en förskola. Vi satt i matsalen och åt, jag, några andra pedagoger och såklart alla barn, och ett av barnen kollar på mig och säger: Är du verkligen en tjej? Var av jag svarar: ja, eller vadå då? Barnet kollar på mig och säger: Du har ju inte så långt hår, du har inget kladd i ansiktet och du kanske har kalsonger, vad vet jag?
- Att barn inte har något filter och säger precis vad dem tänker är något av det finaste och bästa jag vet med barn, sen kan det absolut bli fel ibland, men dom menar väldigt sällan något illa.

// Bilden är lånad ifrån unsplash.com//

  • Tips

Gillar

Kommentarer

sofilagerback
sofilagerback,

Vilken härlig kommentar! Haha barn ibland alltså, sköningar! 😄🥰

nouw.com/sofilagerback
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Jaa barn är helt fantastiska och dem kan säga många roliga/ofilterade saker 🥰
nouw.com/nikolinapettersson
Ingajohansson
Ingajohansson,
hannakaroline
hannakaroline,

Men åh så spännande att läsa! <3

nouw.com/hannakaroline
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Kul att du tyckte det 🥰✨ kram
nouw.com/nikolinapettersson
LouiseEdling
LouiseEdling,

Så himla roligt och spännade inlägg att få läsa <3

nouw.com/louiseedling
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Kul att du gillade det fina du 💓
nouw.com/nikolinapettersson