Att förlåta sig själv -

texter

Det var något i Therése Lindgrens sommarprat som fastnade lite extra i mig, förutom det där med att inte alla läser igenom det dom precis skrivit flera gånger innan dom skickar det, mejl, sms osv, jag har nog alltid tänkt att ALLA gör så haha.
Men det här med att höra sin egna berättelse, som om det vore någon annans och man verkligen tycker sund om den personen, av hela sitt hjärta känner empati och lider för det fruktansvärda personen behövt gå igenom, och absolut inte tycker att det är den personens fel.. Men när det handlar om en själ, då skyller man fortfarande på sig själv, man tröstar inte sig själv utan man fortsätter att slå på sig själv i tankarna och med orden, man klandra sig själv och säger till sig själv att det var ens eget fel även fast det egentligen, absolut inte, är det.

Och även i andra situationer, om man gör något misstag i livet, vilket är väldigt mänskligt, eller kanske klandrat sig själv för saker eller hatat och skadat sig själv, så är det viktigt att förlåta sig själv, för det som hänt, det man kanske har gjort. Det som redan har hänt går inte att göra något åt och oftast finns det en anledning till att man gjort som man har gjort eller agerat som man har agerat, man gör det utefter sina erfarenheter och det man vet just precis då, vad man trott vart rätt eller vad man trott skulle hjälpa. Men det är viktigt att förlåta sig själv för det, att på riktigt mena det, ta emot det och känna det.

  • texter

Gillar