Att aldrig få sin röst hörd -

Psykisk ohälsa, texter

Förra året var första gången någon ens nämnde att en sån stor del av min uppväxt vart så fel, eller att en person gjort sådana avtryck i den jag blivit, eller okej de där lät också hårt och så är de inte riktigt men vet inte riktigt hur jag ska yttra mig.

Att de är så fel att tysta ett barn, att ett barn aldrig får ha rätt i någon konversation eller argumentation.. jag har aldrig aldrig någonsin fått ha rätt, jag har alltid svalt mina ord och nickat eller skakat på huvudet, jag har blivit väldigt nedtystad, jag har ofta gett upp, bara för jag alltid vetat att den jag argumenterade med annars skulle bli arg, börja skrika osv. Jag vart rädd för denna personen.
Idag lägger jag mig ofta i diskussioner bara för jag är rädd, rädd för att de ska bli bråk och skit vilket jag är uppväxt med. Jag är livrädd för diskussioner, att de ska sluta med bråk och att någon drar. Lämnar en.

Men att få höra att de vart så fel, att han som fick höra detta skulle vilja skrika på denna person för den gjort så fel emot mig som barn, för den har kvävt mig och andra under hela min uppväxt.

Jag tror detta har påverkat mig så mycket mer än jag förstått och trott tidigare, jag tror de påverkat mig på många olika sätt men framförallt med att jag inte tror på mig själv, att jag aldrig vågar står upp för mig själv, att jag inte vågar prata, att jag aldrig skulle kunna ha rätt om någonting, någonsin....

Bara för någon annan aldrig kunde svälja sin stolthet, erkänna eller bara acceptera att den hade fel eller bara säga förlåt. De hände aldrig.

Gillar

Kommentarer

Albin_Karlsson
Papperstrana
Papperstrana,
Känner tyvärr igen mig mycket väl i detta. Styrka och pepp till dig! ❤
nouw.com/papperstrana
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Usch.. 😟 vill inte att någon ska känna igen sig men de finns de oftast... Massa styrka till dig och var rädd om dig ❤
nouw.com/nikolinapettersson