ätstörningar inom idrott -

Anorexia

När jag var som sjukast i anorexin var även när min blogg var som störst, jag hade runt 30 tusen läsare och det var många som själva var sjuka eller närstående till någon sjuk som läste bloggen, jag vet inte om några av dom följarna finns kvar längre men jag vill ändå tipsa om ett program, eller specifikt avsnitt, dom pratar om anorexi/ätstörningar inom idrotten, och dom tar även upp hur fruktansvärt mycket sjukdomen tär på hela familjen, vilket det sällan pratas om, och så är det även en kille med som berättar om sin anorexi, vilket jag tycker är så fruktansvärt bra, av någon äcklig anledning är det fortfarande väldigt skambelagt för killar att prata om sitt mående och psykisk ohälsa över lag, och det är inte så många som vet om killar som har anorexi, även fast jag själv vet att det även finns många killar med anorexi och andra ätstörningar.
Programmet heter Idrottens himmel och helvete och ni hittar det på SVT play, väldigt se värt för alla då jag tycker dom tog upp bra saker i programmet.

//Idag blir folk ofta hyllade när man delar en bild på sin kropp, men är man inom "idealet" så känns det inte alls lika accepterat och bra.. Allas kroppar är perfekta precis som dom är, inom det så kallade idealet eller ej, en kropp ska vara accepterad precis som den är! Jag vet att det är lätt att jämföra sin kropp emot andras, men kom ihåg att allas kroppar är fina precis som dem är och kom ihåg att var tacksam för att din kroppen fungerar och orkar göra saker du vill för just det är faktiskt de viktigaste//

Gillar

Kommentarer

tildablanksvard
tildablanksvard,

Så viktigt ämne att ta upp! Och du är så stark som delar med dig om så mycket

nouw.com/tildablanksvard
artist
artist,

Bra att du tar upp detta viktiga ämne. Kloka ord från en klok kvinna. Kram.💜

nouw.com/artist

Jag är 36 år och haft ätstöringar hela livet. Sökte hjälp för två år sedan, fick behandling och det funkade bra. Tills jag smått kom tillbaka i skiten igen, ska börja behandling igen i vår. Är så många jobbiga känslor I allt jag har UNS och använder alla metoder, så trött på denna sjukdom som förstör ens liv.

www.saramadeleine.se