Alkohol -

texter, Psykisk ohälsa

Detta inlägget har legat i utkast ett bra tag, men för någon månad sedan läste jag ett inlägg om alkohol, om en tjej som inte dricker alkohol och ville förklara lite varför och egentligen tycker jag de är så otroligt vrickat att folk alltid ifrågasätter varför man INTE dricker alkohol när man egentligen borde ifrågasätta dem som DRICKER.. Varför ska den som väljer att inte dricka ALLTID behöva försvara sig när de borde vara tvärtom? Alkohol är inget bra för våra kroppar och de tror jag alla vet idag.

I min familj har de alltid vart normalt att inte dricka mycket alkohol, mina föräldrar har gjort de någon gång men de är nog tillfällen som jag kan räkna på en hand, dem har istället alltid ställt upp för oss barn, att skjutsa oss till vänner, fester, krogen och tävlingar. Dock har jag insett sen jag flyttade till skåne att dricka är något så gott som alla gör här på helgerna, föräldrar och ungdomar, därför ifrågasätter alltid vuxna mig när jag säger nej tack till alkohol... Vilket jag tycker är ENORMT jobbigt... Jag är uppväxt i en familj där alkohol inte tagit så stor plats medans tex, min sambo är uppväxt i totalt motsatt familj, vilket gör att de lätt krockar..

Som jag har skrivit förut har jag tidigare blivit drogad, och de var av någon som haft i de i en drink jag drack. Efter den kvällen drack jag inte alkohol på länge.. MEN alkoholen har ALLTID vart ett sätt för mig att lindra min ångest, de har även fått mig att slappna av i jobbiga sammanhang, de inom mig har blivit lättare att hantera med hjälp av alkohol, vilket är SÅ fel men de är så lätt att bli beroende av alkohol då..

Jag har nog alltid haft en dålig relation till alkohol av olika själ, av tidigare relationer, av tidigare upplevelser i och med alkohol, av flera våldtäkter i och med alkohol och mycket mycket mer..

Idag ifrågasätter alltid alla mig när jag väljer att inte dricka, jag dricker ibland, de gör jag, men bara då och då, jag försöker att bara göra de när jag mår bra och de är gott och inte för att jag mår dåligt, sen påverkar även mina mediciner mig såklart, dricker jag alkohol kan jag inte ta mina sömnmediciner vilket resulterar i att jag sover MAX 2h, sen prioiterar jag min träning och hälsa mer idag då jag vet att de är något som får mig att må bättre i längden, jag är inte 18 år längre..

Jag har en insikt med mitt drickande av alkohol, jag vet varför jag inte har en bra relation till de och jag vet att jag utan problem kan bli beroende av de igen, jag vet att alkohol inte är bra för mig men de har ofta andra svårt att acceptera, men jag är glad att jag kommit till denna insikt med mig själv och mitt drickande redan nu, jag känner mig även för gammal för att förbrukka alkohol som en 18 åring haha...

Nästa gång någon av er dricker MYCKET tycker jag ni ska tänka igenom varför ni faktiskt gör de. Jag vet att alla resonerar väldogt olika kring alkohol men jag tycker aldrig man ska ifrågasätta den som väljer att inte dricka..


Gillar

Kommentarer

lisawahlander
lisawahlander,
Kan verkligen relatera till det med olika mängd alkohol i familjerna..
nouw.com/lisawahlander
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Jo minns när vi pratade om de förut någon gång.. de är svårt de där.. :/
nouw.com/nikolinapettersson
inourthoughts
inourthoughts,

läste bara början, men fan så sant. varför ifrågesätter man det, förstår jag inte heller. Nu ska jag fortsätta läsa!!

nouw.com/inourthoughts
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Nej de är en liten tankeställare till de flesta tror jag.. kram!
nouw.com/nikolinapettersson
isabella
,

ett väldigt känsligt ämne men bra skrivet !

nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Tack snälla!! 😊
nouw.com/nikolinapettersson
wilmawixtrom
wilmawixtrom,
Om ens såkallade ”vänner” tycker att man är tråkig och slutar umgås med en om man inte dricker så tror jag nog att man behöver skaffa sig nya kompisar. Mina kompisar struntar fullkomligt i om jag dricker eller inte dricker, det viktigaste är att jag är med och har kul tillsammans med dem. Jag håller helt med dig att man ska respektera de som inte dricker, inte puscha på och hetsa de till att göra det men samtodigt får man respektera de som dricker också. Vissa dricker för att dämpa ångest, vissa för att passa in och andra för att ha kul. Valet ligger hos dig själv och ingen annan ska få bestämma över det. sen är jag väl medveten om att alkholen är hemskt dålig för kroppen och om det var möjligt skulle jag helt klart förbjuda alkohol i hela världen men det fungerar inte så, därför handlar det tyvärr mycket om eget ansvar. Ett ansvar som många inte klarar av att ta.
nouw.com/wilmawixtrom
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
De håller jag helt med om och de är precis som dina vänner reagerar och gör som ens vänner ska göra! 😊 de är otroligt sant och klokt de du skriver, ansvaret ligger på en själv och de är ett ansvar väldigt få klarar av att ha.. kram på dig och Tack för kommentaren! 💕
nouw.com/nikolinapettersson
Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
Så bra skrivit och viktigt att prata om! Jag har en ganska laddad relation till alkohol pga av alkoholism i släkten och för att jag ofta druckit själv för att döva.. idag dricker jag väldigt sällan, känner igen så i det du skriver ❤️ kram
nouw.com/vägentillfriheten
nikolinapettersson
nikolinapettersson,
Ja de är ett ämne man borde prata mer om faktiskt.. Ja tyvärr är de väldigt lätt att ta till alkohol för att döva.. stora kramar till dig min fina ❤❤
nouw.com/nikolinapettersson